Gazimağusa Belediyesi sponsorluğu ve Kuzey Kıbrıs Bisiklet Federasyonu işbirliği ile profesyonel yol bisikleti "kriteryum" yarışı yapıldı.

Gazimağusa Belediyesi’nden yapılan açıklamaya göre Gazimağusa’da Fazıl Polat Paşa Bulvarı ile Fevzi Çakmak caddesinde 3 km uzunluğundaki parkurda dün yer alan yarışta, 65 bisiklet sporcusu 7 kategoride yarıştı.

Gazimağusa Belediye Başkanı İsmail Arter, ilkini gerçekleştirdikleri yol bisikleti yarışıyla gençlerin bisiklet sporuyla buluşmasını amaçladıklarını, Mağusa Gelişim Akademisi’nde bisiklet kulübü kurduklarını söyledi.

Arter, federasyonla ilgili yapacakları çalışmalarla bisiklet sporunu sevdirmek için çalışacaklarını, bisiklet kullanılması için altyapının yapılması ve caddeleri düzenlerken bisiklet yollarını da düşündüklerini aktardı.

Yarış sonucunda; Elitler kategorisinde A Takımı’ndan Mehmet Sevinç birinci, Velo-Cypri’den Hüseyin Esengin ikinci, YDÜ’den Mücahit Kıvrak üçüncü oldu.

Gençler kategorisinde Velo-Cypri’den Celal Erülkü birinci, Velo-Cypri’den Oktay Erülkü ikinci, MGA’dan Mehmet Başdinç üçüncü geldi.

45+ Master kategorisinde, A Takımı’ndan Metin Şenova birinci, NGH’den Kalender Çelebi ikinci, MGA’dan Cüneyt Göçer üçüncü olurken, 35+ Master Kategorisinde Tüfekçi SK’dan Enver Soyel birinci, MGA’dan Mustafa Katip ikinci, MGA’dan Mehmet Soyman üçüncü oldu.

Yıldız A kategorisinde Velo-Cypri’den Hasan Şentürk birinci, Velo-Cypri’den Erdoğan Hammaloğlu ikinci, ferdi yarışan Berke Barut üçüncü, Yıldız B kategorisinde ise Ares’ten Evren Yıldırım birinci, MGA’dan İbrahim Alibaba ikinci, Kültür Derneği’nden Şevket Hançerli üçüncü oldu.  YDÜ’den Yağmur Aydındağ  ise kadınlar kategorisinde tek sporcu olarak yarıştı.

1462783393.jpg

1462783390.jpg

1462783394.jpg

1462783391.jpg