Son haftalarda aldığı galibiyetlerle ligde averajla 10. sıraya kadar yükselen Antalyaspor’da 11 hafta sonra Mersin İdmanyurdu deplasmanında alınan 3 puanın sevinci yaşanıyor. İHA muhabirine açıklamalarda bulunan Antalyaspor Kulübü Başkanı Gültekin Gencer, bu sezon deplasmanda üçüncü galibiyeti aldıklarını belirterek, galibiyeti geç gelen galibiyet olarak nitelendirdi.

Antalyaspor’un gelecek sezon çok daha farklı bir performans sergileyeceğini ifade eden Gencer, "Bu sezon deplasmanda çok az galibiyet aldık. Bir deplasman maçımız kaldı. Mersin İdmanyurdu galibiyeti geç geldi ama gelecek adına önemli bir galibiyetti. Gelecek sezon bu deplasman galibiyetleri daha çok olacak. İç sahadaki başarımızı, dış saha maçlarını yansıttığımız zaman ligde istediğimiz yerde olabiliriz. Antalyaspor iyi oyunculardan kurulu bir takımdır. Bu sezon istediklerimizi zaman zaman sahaya yansıtamadık. Şanssızlıklar oldu. Ligin son haftalarında düşme hattından yukarılarda olmamız sevindirici” diye konuştu.

"48 PUANLIK HEDEF"

Teknik Direktör Jose Morais’in göreve başladığında ligi 48 puanla tamamlama hedefi koyduğunu aktaran Gencer, “Bu hedefe ulaşabilmek için önümüzde iki maç kaldı. Bu iki maça kazanarak, ligi bitirip gelecek sezon için plan yapmaya başlamalıyız. Şuan ligde averajla 10. sıradayız. Kalan iki maçı kazanıp ilk 9. İçinde ligi bitirmek istiyoruz. Bunu başaracak gücümüz var. Futbolcu ve teknik heyetimiz taraftarında desteğiyle iç sahadaki son maçımızı kazanacaklardır” dedi.

“TRABZON’LA GALİBİYET SERİSİ DEVAM EDECEK”

Sahalarındaki Trabzonspor maçını kazanmayı hedeflediklerini kaydeden Gencer, “Maçımız Cuma günü saat 20:00’e alındı. Hiçbir şeyin mazereti olamaz. Kazanmayı düşünmemiz gerekir. Rakibimiz sezon içinde inişli çıkışlı bir grafik çizdi. Bazı problemler yaşadı. Benzeri olaylar bizde de yaşandı. Hocamız değişti. Hocamız rahatsızlandı. Denk güçlerin mücadelesi ve kolay bir maç olmayacak. Biz yerimizi korumak isterken, rakip bizi yenip üste çıkmak isteyecek. Bu sezon Beşiktaş hariç, şampiyonluk yaşamış ve ligin zirvesinde yer alan bütün takımları sahamızda yendik. Trabzonspor galibiyeti ile iç sahadaki serimizde devam etmek istiyoruz” ifadelerine yer verdi.

“4 BÖLGEYE NOKTA TRANSFER”

Transfer çalışmalarına da değinen Gencer, “Transfer komitemizi oluşturduk. Teknik heyetin istekleri doğrultusunda çalışma yapılacak. Takımımızın ihtiyacı olduğu 4 bölgeye öncelikle nokta transfer yapılacak. Bizimde daha önceden transfer gündemimiz zaten var. Bunların hepsinde en önemli zaman sözleşmesi biten futbolcuların olması ve ligin bitmesidir. Lig bitmeden bir futbolcuyla görüşmeyi Antalyaspor olarak etik bulmuyoruz. Lig bitsin her şey daha net konuşulacak” dedi.

“RONALDİNHO GELMEYE HAZIR”

Gencer, gündemde olan Ronaldinho transferi hakkında ise şöyle konuştu:

"Samuel Eto’o’nun da transferlerde etkisi var. Eto’o gibi Ronaldinho da yıldız bir futbolcudur. Her ne kadar bu sezon oynamamış olsa da Ronaldinho dünyanın en önemli futbolcularından biridir. Ronaldinho’nun Antalyaspor’a gelmek ve burada futbol oynamak istediğini biliyorum. Ama biz Antalyaspor olarak, boyumuzu, kilomuzu, haddimizi biliyoruz. Şartlar oluşması lazım, şehrin istemesi ve baz dinamiklerin de karar vermesi gerekir. Ronaldinho gelmeye hazır. Önemli olan bizim şartların oluşmasıdır"