BRTK Spor'da yer alan habere göre; K-Pet Süper ligde alt sıraları ilgilendiren kritik mücadelede G.Gücü konuk ettiği Yeni Boğaziçi’ni 4-0 mağlup ederek direk düşme hattından uzaklaşırken, play out gurubunun içinde yer almaya devam etti. Yeni Boğaziçi ise önemli bir yenilgi alarak play out grubuna yaklaşma şansını ve düşme hattından tırmanma şansını önümüzdeki haftalara bıraktı. Maçın yıldızı 2 gol atan Arnavut oyuncu Ndue ve sahada basmadık yer bırakmaya Debola oldu.

YER: Lefkoşa Atatürk Stadı.

HAKEMLER: Mehmet Sezener, Fatih Bardakçıpğlu, Hüseyin Özaşık

G.GÜCÜ: Ferhat, Hakan, Ali, Ndue(Orhan dk. 79)Uğur, Özcan(Derviş dk.89)H.Taşçı, Sezgin(Akın dk.82)Debola, Mamadou, Gökhan

Y.BOĞAZİÇİ: Ersoy, İsmail, Haşim, Ousmane, Ramadan, Armond(Tugay dk.36))(Hüseyin dk.73)M.Çağakan(Kemal dk.60)Talat, Ahmet, Keita, Burçin

GOLLER: Dk. 33 ve 70 Ndue, dk. 66 Mamadou, dk. 85 Akın(G.GÜCÜ)

Küme düşme hattının altı ve üstünde yer alan iki takımın 22’nci hafta karşılaşmasında, vasatın altında futbol oynanmasına rağmen kale ağları 4 gol gördü. Ev sahibi Gençlik Gücü, küme düşme hattının altındaki rakibi Yeni Boğaziçi’ni 4-0 mağlup ederek rahat bir nefes aldı.

13. dakikada gelişen G.Gücü atağında Ndue topla rakip ceza alanına gidi, fakat topu ayağından açınca kaleci Ersoy topa sahip oldu.

14. dakikada G.Gücü öne geçti. Gelişen atakta Debola sol taraftan ceza alanına girdi, pasında Ndue topa istediği gibi vuramadı. Ancak ikinci kez denendiği vurula topu filelere göndererek G.Gücü’nü 1-0 öne geçirdi.

Karşılaşmanın ilk yarısı ev sahibi Gençlik Gücü’nün 1-0’lık galibiyetinde kapandı.

58’inci dakikada, kaleci ile karşı karşıya kalan Ndue Mujeci’nin üst üste 3 kez vurduğu topu kaleci Ersoy Saygağ kornere gönderdi.

66. dakikadaki G.Gücü atağında Sezgin rakip futbolcu Talat ile girdiği mücadelede seken top Mamadou’nun önünde kaldı. Mamadou da topla ceza alanına girdi ve kaleci Ersoy’un üzerinden topu filelere göndererek takımı adına skoru 2-0 yaptı.

67. dakikada fark 3’e çıktı. Günün başarılı adamlarından Ndue rakip futbolcular arasından zor da olsa kurtardığı topu Debola’ya verdi. Debola kaleciyi de geçmesine rağmen topa istediği gibi vuramadı.

Kaleciden selen topta pozisyon kaçtı dediğimiz anda tekrar topu kazanarak Ndue’ye verdi. O da boş kaleye topu yollayarak takımını 3-0 öne geçiren golü attı.

77’nci dakikada, Yeni Boğaziçi’nden Ramadan Ağdaç’ın kaleyi karşıdan gören bir noktadan sert şutunda top az farkla üsten dışarı gitti.

81. dakikadaki atakta Sezgin’in gerilerden defansın arkasına attığı uzun topu alan Mamadou kaleci Ersoy ile karşı karşıya kalmasına rağmen Ersoy zamanında kalesini terk ederek topu uzaklaştırdı.

82. dakikada G.Gücü takımında sonradan oyuna giren Akın, günün diğer bir başarılı adamı Debola’nın pası ile rakip ceza alanına girdi ve yerden bir vuruşla topu ağlara göndererek takımını 4-0 geçirirken maçın da skorunu belirlemiş oldu.

87’nci dakikada, Yeni Boğaziçi’nden Ahmet Yalçın’dan seken topu kaleci Ferhat Oğlak son anda kornere çeldi.

Karşılaşma ev sahibi Gençlik Gücü’nün 4-0’lık galibiyetinde tamamlandı. Bu skorla Gençlik Gücü puanlarını 26’ya yükseltirken; Yeniboğaziçi 18 puanda kaldı.