Barcelona'nın gollerini 25 ve 31. dakikada Lionel Messi, 67. dakikada Luis Suarez attı. Ev sahibi Sporting Gijon'un tek golünü ise 27. dakikada Carlos Castro kaydetti. Karşılaşmanın başından sonuna kadar rakibine karşı sahada üstünlük kuran Barcelona, en az attığı kadar da gol kaçırdı.

Sporting galibiyetiyle puanını 60'a çıkaran Barcelona, şampiyonluk yarışında rakipleriyle arasındaki puan farkını da arttırdı. Lider Barcelona, 2. sıradaki Atletico Madrid'in 6, 3. sıradaki Real Madrid'in de 7 puan önüne geçti.

La Liga'daki gol krallığı yarışında ise toplam gol sayısını 24'e çıkartan Luis Suarez, kendisini en yakından takip eden Real Madrid'den Cristiano Ronaldo'nun 3 gol üzerine çıktı.

ARDA İLK 11'DE

Milli futbolcu Arda Turan, 3 maç sonra Barcelona'da yine ilk 11'de sahaya çıktı. Karşılaşmanın sonuna kadar sahada kalan Arda, takımın orta sahadan hücuma çıkmasına ve defansa yardımcı oldu, bir kez de kaleye şut çekti. Ayrıca maçın 57. dakikasında Arda'nın müdahalesi sonrasında ceza sahasında düşen Halilovic'in pozisyonunda Sporting Gijonlu futbolcular penaltı beklerken, karşılaşmanın hakemi Arda'nın topa müdahale ettiğine kanaat getirerek devam kararı verdi.

Öte yandan Barcelona'nın Arjantinli futbolcusu Lionel Messi, Sporting Gijon'a attığı 2 golle birlikte La Liga'da şimdiye kadar attığı toplam gol sayısını 301'e çıkardı. La Liga'da şimdiye kadar 334 maç oynayan Messi, Nou Camp'ta 172, deplasmanda da 129 kez rakip ağları havalandırdı. 28 yaşındaki futbolcu La Liga'da 21 kezle en çok Atletico Madrid takımına gol attı. "Avrupa futbol ligleri tarihinde en çok gol atan futbolcular" listesinde 3. sırada yer alan Messi'nin önünde, İngiliz Jimmy Greaves (357) ve Alman Gerd Müller (365) bulunuyor.