Gazimağusa Belediye Başkanı İsmail Arter, Çevre ve Doğal Kanyaklar Bakanı Hakan Dinçyürek ve Gazimağusa Milletvekili Fikri Ataoğlu’nun da yer aldığı yemekte kulübün oyuncuları aileleriyle birlikte hem eğlendi hem de başarılarını kutladı. Kulübün Takım kaptanı Mehmet Sonat, Büyük Kadınlar Takımı’nın kazandığı şampiyonluk kupasını Gazimağusa Belediye Başkanı İsmail Arter’e takdim etti. Gecede, Kulübün lig takımları ana sponsoru olan Mapfree Sigorta’ya ve diğer sponsorlar Astan Muhasebe, Gazioğlu and Son Ltd., Levis’a plaket takdim verildi.

Gazimağusa Belediye Başkanı İsmail Arter yaptığı konuşmada, belediyecilik anlayışlarına göre sanata ve spora önem verdiklerini, bünyelerindeki spor kulüplerinin ihtiyacı olan altyapıyı sağlamanın görevleri olduğunu, göreve geldikten sonra tenis kulübü ile sürekli diyalog içinde olarak ne gerekiyorsa yaptıklarını söyledi. Arter, Tenis Kulübü’nün sporcu sayısının 30’lardan 100’ü aşan bir noktaya geldiğini, bunun aldıkları kararlar ve projelerinin ne kadar doğru olduğunu gösterdiğini ifade etti. Belediye Başkanı İsmail Arter, kulübün başarılı çizgisinin devamı için üzerlerine düşeni yapmaya devam edeceğini söyleyerek, yönetim kuruluna ve sporculara teşekkür etti.

Tenis Federasyonu Başkanı Saffet Barutçu da, belediyenin spordaki başarılarının bilindiğini, bir süre ara verilse de teniste başarıların geldiğini, bu büyük potansiyeli harekete geçirdiği için başkan ve yönetim kurulunu kutladı. Federasyon olarak sorumluluklarının sporu ülke genelinde yaygınlaştırmak ve düzeyi yükseltip yurt dışında başarı getirmek olduğunu, uluslararası camianın dışında olsak da yapılacakların olduğunu, ülkemizde futbolun dışında çok yetenekli sporcuların olduğunu söyledi. Barutçu, federasyonların kurumsallaşması gerektiğini, federasyonların bütçesi olmadan mücadele ettiğini, ülkenin siyasi ortamının olumsuzluğunu yaşadıklarını, tenis alanında Türkiye’den tenis milli takımlarını ülkeye getirdiklerini, daha önce Türkiye’nin federasyon başkanlarının da geldiğini ancak şimdi Türkiye’deki federasyonların sadece memurlarının ülkemize geldiğini, bunun kendilerine duyulan saygıda erozyon olduğunu gösterdiğini belirtti.Tenis Kulübü Başkanı Cahit Kasapoğlu da, Gazimağusa Belediyesi Tenis Kulübü’nün 2014 yılında göreve gelen yeni yönetiminin kulübü borçla devraldığını ve geçen sürede yıllarca kaderine terkedildikten sonra Belediye Başkanı İsmail Arter’in ilgisi ve iş insanlarının katkılarının kulübü başarılı bir noktaya getirdiğini söyledi. Göreve geldikten sonra öğrenci sayısının 3’e katlandığını, ancak tesislerin yetersiz kaldığını, Palm Beach’teki kortların yanında MGA’deki kortların kullanımlarına verildiğini, belediye Başkanı İsmail Arter’in girişimleri ile yeni tenis kortu yapılması ve kulübün lokalinin projesinin de kabul gördüğünü, belediye başkanı arter ve spordan sorumlu bakanlığa teşekkür etti.

Ağustos ayında 8-9-10 yaş turnuvası düzenleyeceklerini, kulübün merhum başkanları adına geçen yıl ilk kez düzlendikleri Ersoy Birkan Anı Turnuvası’nı ekim ayında geleneksel olarak düzenleyeceklerini, engelli turnuvası ve plaj tenisi turnuvası projeleri de olduğunu söyledi. 2015 Yılı Büyükler Ligi’nde Kulübün erkek takımının üçüncü, Kadınların ise namağlup şampiyon olarak kendilerini gururlandırdığını, tüm yaş gruplarındaki oyuncuları tebrik etti.