Fenerbahçe'nin milli oyuncusu Şener Özbayraklı, sağ bek pozisyonundaki forma rekabetine ilişkin, "Rekabeti kazanacak olan Fenerbahçe olacaktır" diye konuştu.

Sarı-lacivertli ekip, UEFA Avrupa Ligi A Grubu ilk maçında yarın saat 20.00'de, Ülker Stadyumu Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Spor Kompleksi'nde, Norveç'in Molde takımı ile karşı karşıya gelecek. Mücadeleyi Fransız hakem Benoit Bastien yönetecek. Karşılaşma öncesi düzenlenen basın toplantısında soruları yanıtlayan Fenerbahçe'nin milli futbolcusu Şener Özbayraklı, kendi mevkiinde yaşanan rekabete ilişkin yaptığı değerlendirmede, "Rekabeti kazanacak olan Fenerbahçe olacaktır. Ben yeni transfer oldum. Kendimi kanıtlamak için bir şeyler yapmam gerekiyordu. Gökhan ağabey sakatlandı ve bana şans geldi. Ben de en iyi şekilde değerlendirmek istedim. En iyi durumumu sahaya yansıtmaya çalıştım. Gökhan ağabey iyileşti. Bundan sonra çok maç var. Oynamak herkesi mutlu eder. İnşallah kulübümüz için faydalı olacağım" şeklinde konuştu.

"AVRUPA'DA OYNAMAK ÇOK FARKLI"

Güçlü bir rakibe karşı oynayacaklarını ve elinden geleni yapmaya çalışacağını dile getiren Özbayraklı, "Rakiplerimizi analiz etme şansı buluyoruz. Belli maçlar oynadım. Bazı tecrübelerim var. Avrupa'da oynamak çok farklı. Kendimi geliştirdiğimi düşünüyorum. Futbol mantalitem rakibe önlem almak. Rakibin iyi olması onunla mücadele etmek çok farklı olaydır. Güçlü bir rakiple oynayacağız ama elimden geleni yapmaya çalışacağım" açıklamasını yaptı.

PEREIRA: "BENİMLE İLGİLİ OLUMSUZ BİR ŞEY DERSE DIŞARIDA KALIR"

Bir basın mensubunun, daha önce çalıştığı Ertuğrul Sağlam ve Şenol Güneş'i Pereira ile kıyaslamasını istemesi üzerine Fenerbahçe Teknik Direktörü Vitor Pereira araya girerek, esprili bir şekilde, "Benimle ilgili olumsuz bir şey derse yarın dışarıda kalır" dedi.

"HOCAMIZIN TECRÜBESİ ÇOK FAZLA"

Ardından soruyu yanıtlayan Özbayraklı, "Çeşitli hocalarla çalıştım. Herkesin mantalitesi farklı. Hocamızın kendi taktik yapısı ve tecrübesini kıyaslamam mümkün değil. Belli çalışmalar geçti. Benim ondan alacağım şeyler var. Hocamızın tecrübesi çok fazla" diye konuştu.

PEREIRA: "BU TRAFİKTE HAYATTA KALABİLİYORSAN ZATEN ÖLMEZSİN"

Açıklamaları sırasında, "Futbolu bıraktıktan sonra inşallah hemen ölmeyiz" diyen Şener Özbayraklı'nın bu sözlerine Pereira ise, "Ama bir gün herkes ölecek" ifadesini kullandı. Basın toplantısının sonunda ise tecrübeli teknik adam, "Kariyerinden sonra hemen ölmek istemiyorsun ve teknik direktör olmak istiyorsun ama bu trafikte hayatta kalabiliyorsan zaten ölmezsin" dedi. Pereira'nın bu sözleri gülüşmelere neden oldu.