Fenerbahçeli ünlü futbolcu Gökhan Gönül'e tribünden küfreden taraftar hakkında 2 yıl 4 ay hapis ve seyirden men cezası istemiyle iddianame düzenlendi.

Galatasaray-Fenerbahçe karşılaşmasında futbolcu Gökhan Gönül'e tribünden küfreden taraftar hakkında yürütülen soruşturma tamamlanarak iddianame hazırlandı. İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Spor Suçları Bürosunca hazırlanan iddianamede, 18 Ekim 2014'te Türk Telekom Arena stadında oynanan Galatasaray-Fenerbahçe maçını Doğu Alt tribününden izleyen Selçuk Ş. (30)'nin müsabakayı seyrettiği sırada sürekli futbolculara bağırdığı anlatıldı. Şüpheli Selçuk Ş.'nin taç atmak üzere saha kenarına giden Gökhan Gönül'e ise küfrettiği belirlendi.

Bu anın maçı naklen yayınlayan televizyon kanalındaki görüntülere yakalandığı belirtilen iddianamede maç görüntülerini izleyen Spor Güvenliği Şube Müdürlüğü görevlilerinin, küfür ettiği belirlenen şüphelinin eşgal ve pasolig kartından tespit edildiği anlatıldı.

GÖKHAN GÖNÜL ŞÜPHELİYİ TEŞHİS ETTİ, "ŞİKAYETÇİYİM" DEDİ

İddianamede, "Maçı televizyondan izleyip görüntülerden rahatsız olan Halil K. ve Emre K.'nın da savcılığa suç duyurusunda bulundukları" belirtildi.

Savcılığın ulaştığı Fenerbahçeli Gökhan Gönül ise güvenlik kamerası ve maç görüntülerini izleyerek Selçuk Ş.'yi teşhis edip şikayetçi oldu. Şüpheli Selçuk Ş. ise sorgulama aşamasında suçlamayı kabul etmedi.

"KÜFÜR ETTİĞİ AĞIZ VE DUDAK HAREKETLERİNDEN ANLAŞILMIŞTIR"

İddianamede, soruşturma aşamasında güvenlik kamerası görüntülere ilişkin yaptırılan bilirkişi incelemesi raporuna yer verildi. Raporda "Şüphelinin Gökhan Gönül'e yönelik olarak küfür ettiği ağız ve dudak hareketlerinden net şekilde anlaşılmıştır" denildi. İddianamede, şüphelinin futbol karşılaşması başlaması sırasındaki eylemi nedeniyle Gönül'e karşı alenen hakaret suçundan sorumlu olduğu anlatılarak Gönül'ün uzlaşmayı kabul etmediği belirtildi.

Savcılık, şüpheli Selçuk Ş.'nin "hakaret" suçundan 2 yıl hapis cezası ile cezalandırılmasını talep etti. Savcılık, suçun alenen işlenmesi sebebiyle cezayı 4 ay artırarak Selçuk Ş.'nin 2 yıl 4 ay hapis ve seyirden men cezası ile cezalandırılmasını istedi. İddianamenin kabul edilmesi halinde Zonguldak'ta yaşayan şüpheli önümüzdeki aylarda hakim karşısına çıkacak.

Gökhan Gönül’e küfreden Galatasaraylı taraftara dava