Beşiktaşlı Gökhan Töre'nin de aralarında bulunduğu 6 kişinin bir barda çıkan olayda silahla yaralanmalarına ilişkin davada sanık Korhan Bahadır tahliye edildi.

şişli'de bir barda çıkan olayda Beşiktaşlı Gökhan Töre'nin de aralarında bulunduğu 6 kişinin silahla yarlanmasına ilişkin davaya devam edildi. İstanbul 14. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmaya, tutuklu sanık Korhan Bahadır ile tutuksuz sanık Hasan Kutlu hazır bulundu.

Duruşmada ifade veren sanık Hasan Kutlu , olay tarihinde sanık Korhan Bahadır'ın şoförlüğünü yaptığını söyledi.

Saat 03.00-04.00 sıralarında Kutlu'yu bara bırakarak dışarıda beklediğini anlatan Kutlu "Araçta bekliyordum. 1,5 saat sonra barda kargaşa olduğunu, bardakilerin dışarıya çıktıklarını gördüm. Korhan yanıma geldi, beraber arabaya bindik. Ancak arabayı kendisi kullandı. Beşiktaş'a doğru gittik. Herhangi bir şey konuşmadık. Barda ne yaşandığını sormadım. Telefonla herhangi birisiyle konuştuğunu görmedim" dedi.

"TANIMADIĞIM BİR KİŞİ ARABANIN ARKASINA BİNDİ"

Beşiktaş meydanında Korhan Bahadır'ın aracı durduğunu ifade eden Hasan Kutlu, "Benim tanımadığım bir şahıs arabanın arkasına bindi. Bu şahıs belinden silah çıkararak kendisinin barda havaya 2 el ateş ettiğini söyleyerek silahı bana verdi. "Bunu karakola teslim eder misin?" dedi. Bu kişi Korhan'la konuştu, ancak ne konuştuğunu hatırlamıyorum. Daha sonra araçtan indim. Bir taksiye binerek kardeşimin evine gittim. Saat 13.30 sıralarında da Beşiktaş Emniyet Müdürlüğü'ne giderek suça konu silahı teslim ettim. Bu kişiyi sonradan hiç görmedim. Suçlamayı kabul etmiyorum. Beraatimi talep ederim" şeklinde konuştu.

Sanık Korhan Bahadır ise, "Yapmadığım bir suçtan dolayı yargılanıyorum. Tahliyemi talep ediyorum" dedi.

Mahkeme heyeti, sanık Korhan Bahadır'ın tutuklu kaldığı süre, dosya kapsamı, suç vasfının değişme ihtimali, delillerin toplanmış oluşunu dikkate alarak tahliyesine karar vererek duruşmayı erteledi.

İDDİANAME

İstanbul Cumhuriyet Savcılığı'nca hazırlanan iddianamede, 21 Nisan 2014 günü, saat 05.40 sıralarında Şişli'deki bir barda bulunan sanık Korhan Bahadır'ın, kimliği belirlenemeyen bazı kişilerle anlaşılmayan nedenle tartıştığı ve mekan içinde havaya 2 el ateş ettiği belirtilmişti.

Futbolcu Gökhan Töre, Taner Yalçın, Mahir Arslan, Hüseyin Kanat, Burkay İsen ve Kadircan İpekçi'nin tavandan parçalanıp seken mermi çekirdeğinden yaralandıkları ifade edilen iddianamede sanıklardan Bahadır'ın "olası kastla öldürmeye teşebbüs" suçundan 25 yıla, sanık Kutlu'nun ise yalancı tanıklıktan 3 yıla kadar hapsi istenmişti.