Beşiktaş Teknik Direktörü Şenol Güneş, Skenderbeu maçından 6-2, 7-2 gibi farklı skorla ayrılabilecek pozisyonlar yakaladıklarını ancak değerlendiremediklerini söyledi.

Beşiktaş, UEFA Avrupa Ligi H Grubu'nda deplasmanda Arnavutluk'un Skenderbeu takımını 1-0 mağlup etti. Maçın ardından iki takımın da teknik adamları karşılaşmayı değerlendirdi. Beşiktaş Teknik Direktörü Şenol Güneş, galibiyetten dolayı mutlu olduğunu vurgularken, kaçın pozisyonlara dikkat çekti.

Tecrübeli teknik adam, dinamik bir takıma karşı mücadele ettiklerini kaydederek, "Kendi sahasında seyircisiyle bütünleşip rakibi rahatsız eden bir takımdı. Bizim de kazanmaya ihtiyacımız vardı. Oyunun tamamına bakarsak çok net fırsatlar yakaladık ve rakibe az pozisyon verdik. 6-2, 7-2 gibi daha farklı sonuçlar olabilirdi" şeklinde konuştu.

Takımının özellikle ilk yarıda daha iyi bir oyun ortaya koyduğunu vurgulayan Güneş, "İkinci yarıda belli bir bölümden sonra oyun disiplininden kopmalarımız oldu. Ataklarımız sonrası dönen toplarda bloklarımız çok açıldı. Bu istenen bir şey değildi. Hücumda çok net pozisyonları gole çeviremedik. Bu da eksik tarafımızdı. Her şeye rağmen bütün oyuncularım iyi niyetliydi" ifadelerini kullandı.

"FUTBOL HATALAR OYUNUDUR"

Skenderbeu karşısında da hatalar yapıldığını vurgulayan Güneş, "Futbol hatalar oyunudur. İyi yapan oyuncularla devam edip, üst üste yanlış yapan oyuncular olursa tabii değiştiririz. Maça baktığımızda, zaman zaman becerisini kullanmak isteyen futbolcunun yaptığı hata, bize pahalıya mal olabilirdi. O becerisini iyi kullandığı zaman ise hücumda da etkili olabiliyor. Maçta o tip kırılmalar vardı" dedi.

Galatasaray ve Fenerbahçe'nin Avrupa'da aldığı mağlubiyetlerin sorulması üzerine tecrübeli teknik adam, şöyle cevap verdi:

"Türk takımlarının Avrupa'da başarısız olmasına, kötü sonuçlar almasına üzülürüm. Onlara da başarılar diliyorum. İnşallah bundan sonra başarılı olurlar."

Skenderbeu karşısında kadroda yapılan rotasyonla ilgili bir soruya ise Güneş, "Bütün futbolcular, oynamaya hazır olmalı. Görevi geldiğinde de görevini yapmalı. Skenderbeu karşısında oynayan futbolcuların hepsi olumluydu. Sağ olsun medyamız kadroyu da kendisi yapıyor. Düşündüğü kadro çıkmayınca da kızıyor" diye cevapladı.

Grupta rakip olarak Sporting Lizbon, Lokomotiv Moskova'yı gördüğünü vurgulayan Güneş, grupta üç takımın da şanslarının eşit olduğunu sözlerine ekledi.

SKENDERBEU CEPHESİ

Skenderbeu Teknik Direktörü Mirel Josa ise, Beşiktaş'ın güçlü bir takım olduğunu belirterek, mağlup oldukları için üzgün olduğunu söyledi. Josa, "Rakibimize göre ikinci yarıda daha iyi bir futbol sergiledik. Ancak defansta büyük sıkıntılar yaşadık. Beşiktaş'ın en iyi oyuncusu 7 numaraydı. Performansımız iyiydi ama çok da hata yaptık. Beşiktaş, Sporting ve Lokomotiv'ten iyi değiliz ama Avrupa'da olma önemli. Gelecek için umut verici" dedi.