Basketbolda Büyük Erkekler Federasyon Kupası bu akşam sahibini bulacak.

Koopspor ile Mapfree bu akşam Federasyon Kupası finalinde karşılaşacaklar. Maç saat 20.00’de Güzelyurt Spor Salonu’nda oynanacak ve BRT 1 HD’den naklen yayınlanacak.

Kimleri elediler

Turunuvada Koopspor ilk turda Girne Üniversitesi’ni yarı finalde de Lefke Avrupa Üniversitesi’ni eleyip finale çıktı.

Finalin diğer takımı Mapfree ise ilk turda uzatma sonunda Yakın Doğu Üniversitesi’ni,  yarı finalde de Girne Amerikan Üniversitesi’ni mağlup ederek adını finale yazdırdı.

Güven: “Koop final takımıdır”

Koopspor Antrenörü Emrah Güven final maçı ile ilgili olarak Havadis’e açıklamalarda bulundu. Güven, “Güzel bir final olacağını düşünüyorum. Mapfree ilk turda Yakın Doğu Üniversitesi’ni eleyerek gücünü gösterdi. Karşılıklı oynadığımız maçlar kolay geçmedi. Zor bir maç olacak. Kupaya daha yakın olduğumuzu söyleyebilirim. Hem Girne Üniversitesi hem de Lefke Avrupa Üniversitesi maçlarında iyi oynayarak ve mücadele ederek kazandık. Koop’un final oynaması gelenektir. Takımda Kemal sakat, Play-Off yarı finalini de kaçıracak gibi duruyor. Finalde seyircimiz bizi yalnız bırakmayacaktır. Bu arada BRT’den de  finalin verilmesi güzel. bu gibi organizasyonların değişik yerlerde oynanması da gelenek haline gelmelidir.”

Mevlit: “Biz kupaya açız”

Finalin diğer takımı Mapfree’de ise hesaplar kupanın kazanılması üzerine kurulurken, antrenör Orhun Mevlit önemli açıklamalar yaptı. Mevlit, “Bizler Mapfree olarak sezon başında koyduğumuz play-off’a kalma ve bir final oynama hedefine ulaşmanın onurunu ve gururunu yaşıyoruz.

Bu saatten sonra her türlü galibiyet bize artı olarak gelecektir. Kupanın ilk maçında ligin açık ara en pahalı takımı olan Yakın Doğu Üniversitesi’ni iki uzatma sonunda yenmeyi başarmak önemli bir çıkıştı. Bu çıkışın tesadüf olmadığını da haftalardır oynadığımız maçlarda gösterdik.

Kazandığımız ve kaybettiğimiz neredeyse tüm maçları son 1 dakikaya taşıyabilme becerisi ve mücadelesinde olmuştuk. Savunma ve mücadele anlayışımızı önce bir karaktere daha sonra geleneğe dönüştürmek istiyoruz. Ligin iki yabancı ile oynayan tek takımıyız. Bu turnuvanın hikayesi bizler için çok önemli ve yıllar geçse de önemli olacaktır.

Maalesef genelde ülke sporunda özelde basketbolda sesinizi duyurabilmeniz yaptıklarınızın doğru olduğunu anlatabilmeniz maalesef başarıya endeksli. Az gelişmiş bir toplumda yaşıyoruz. Kupada daha kuralar çekilmeden final oynamayı hedef koymuş ve bu finalle bu küçük coğrafyadaki basketbol tarihini yeniden şekillendirmek istencimizin en üst seviyede olduğunu söylemiştik.

Federasyon Kupasının yeri çok tartışma konusu olmuş orada oynayan 6 takım hiçbir şekilde memnun olmamıştır. Sponsor desteği ve seyirci desteği alınmadığına bakacak olursak Basketbol Federasyonunun vizyonsuzluklar zincirine yeni bir halka eklediğini görmekteyiz.

Umarım salondaki birçok eksiklik yarına düzeltilir ve canlı yayınlanacak olan bir maçta arka fonda Okçuluk, Cimnastik ve bilimum spor araç gereçleri olmaz. Spor Dairesi yönetiminin veya Basketbol Federasyonu orada yeterli bir ön çalışma yapmadığı muhakkaktır. Finale gelecek olursak rakibimiz olan Koopspor final karşılaşmalarını oynamaya çok alışık. Kadro zenginliği üst seviyede ve çok başarılı bir koçu olan bana göre bu ülkenin en önemli takımı. Rakibimize çok net bir şekilde saygı duyuyoruz ve hedefimizin bilincindeyiz.

Bu maç ekmekle pasta arasında olacak. Biz açız ve ekmeğe ihtiyacımız var, onlar tok ve pasta yemek istiyorlar. Takımda sakatlığı süren Mert Aksu’yu yarı finalde dinlendirme fırsatı bulduk. Tam iyileşmese bile sahadaki yerini alacak. Macura ve Mustafa Rıfkı’nın dünkü maçtan gelen ciddi sakatlıkları var. Doktor kontrollerini yaptırıp sahada yer almaları için gerekli çalışmaları yapacağız.”dedi.