Bayer Leverkusen forması giyen Hakan Çalhanoğlu, trafikte yaşadığı bir sorun nedeniyle ifade vermek zorunda kaldı. 22 yaşındaki oyuncu, 125 Euro'luk cezayı ödemeyi reddettiği için mahkemeye çıktı.

Milliyet'in haberine göre; Ağustos ayında yaşanan olayda Hakan Çalhanoğlu'nun 60 kilometre hıza izin verilen yolda 86 kilometre ile gittiği için cezaya çarptırıldı. Leverkusen şehir merkezinde hız limitini 26 km kadar aşan oyuncunun radara yakalandığı belirtildi. Ancak Çalhanoğlu, şöför mahallinde kendisinin oturmadığını belirtti. Radar tarafından çekilen tam net olmayan fotoğrafın delil olarak sunulduğu ancak Hakan Çalhanoğlu'nun bunu ısrarla geri çevirerek cezayı ödemeyi reddettiği bildirildi. Bunun üzerine mahkemeye gelmek durumunda kalan Hakan, ilginç bin savunma yaptı ve bilimsel bir raporla hakimin karşısına çıktı.

"GÖRÜNTÜ DOĞRU DEĞİL" RAPORU

İnsan biyoloğunun raporunda, fotoğrafın çekilmesi, aracın hızı, çekilen açı ve ekrandaki görüntü ile gerçeğinin uyuşmayacağının belirtilmesiyle, görüntünün milli futbolcuya ait olmayabileceğine dair görüşü savunuldu.

CİHAZ KONTROL EDİLECEK

Futbolcu ve avukatının yaptığı bilimsel savunmasının ardından mahkemenin, görüntüyü alan radar cihazının doğruluğunun kontrol edilmesine karar vererek duruşmayı ertelediği belirtildi.