Spor Toto Süper Lig'in 4. haftasında, Torku Konyaspor, deplasmanda Osmanlıspor'u 2-1 mağlup etti. Maçın ardından gazetecilerle konuşan Torku Konyaspor teknik direktörü Aykut Kocaman; "Hakem biraz düşündükten sonra karar veriyor" dedi.

Osmanlıspor Teknik Direktörü Mustafa Reşit Akçay'ın cezası nedeniyle, basın toplantısına yardımcısı Hüseyin Çimşir katıldı. Çimşir, maç sonrası yaptığı açıklamada, "Bana göre oyuna iyi başladık. Gole kadar, oyunu forse eden taraf bizdik; golü de bulduk. Maalesef golden sonra klasik hastalığımız; golü koruma içgüdüsü, panik, telaş başgösterdi. Özellikle ikinci yarının başında yemiş olduğumuz golle beraber, hem moral olarak, hem seviye olarak biraz aşağıya düştük. Bireysel hatalardan iki tane gol yedik. Rakibin 10 kişi kalmasıyla beraber hem penaltı kaçırdık, hem pozisyonlar bulduk; ama maçı çeviremedik. Böyle maçlardan ders alacağız. Her şey planladığımız gibiydi; golü bulduk, oyun istediğimiz gibiydi ama maalesef sonunu getiremedik. Mağlup olduk, bu saatten sonra Mersin maçını düşüneceğiz. 3 maçtır ligin fizik kapasite olarak en üstün takımlarından biriydik. Özellikle bugün ikinci yarı golü yedikten sonra moralman istediklerimizi yapamadık. Kaleci zaman geçiriyor, rakip yatıyor kalkmıyor ama bir tane futbolcumuz hakeme itiraz etmiyor, her şeyi kabullendik. Bu bizim takıma yakışmıyor" diye konuştu.

TORKU KONYASPOR CEPHESİ

Torku Konyaspor Teknik Direktörü Aykut Kocaman ise maçın hakemi Çağatay Şahan ile ilgili, "Kararları biraz zorlama kararlardı. Bugün bizim lehimize de aleyhimize de zorlama kararlar verdi. Bence geleceği olan bir hakem; bunu düzeltmesinde fayda var. Sanki biraz düşündükten sonra karar veriyor; bu hakemlik adına yanlış. Her zaman kaybettiğimiz maçlardan sonra böyle şeyler söylüyoruz; kazandığımız maçlardan sonra da söyleyebilmeliyiz" değerlendirmelerinde bulundu.

"10 KİŞİ KALDIKTAN SONRA İYİ OYUNDAN BAHSETMENİN ANLAMI YOK"

Kocaman, maçla ilgili yaptığı değerlendirmede, "Oyunun ilk yarısı istediğimiz gibi geçmedi. Osmanlıspor daha agresif bir oyun sergiledi, bunun karşılığını da bir şekilde aldılar. Bir kaç tane kalecinin kurtardığı pozisyon vardı ama oyunun inisiyatifi daha fazla Osmanlıspor'daydı. İkinci yarı hemen golle başlamak bize özgüven verdi. Golden sonra iyi oyunumuzu devam ettirmek son derece sevindiriciydi. 10 kişi kaldıktan sonra iyi oyundan bahsetmenin hiçbir anlamı yok; tamamen iş mücadeleye yönelik gidiyordu. Arayışlarda bulunduk ama Osmanlıspor fizik gücü kuvvetli oyunculardan oluşan bir takım" ifadelerini kullandı.

"UYUM SORUNUNU HALLETMEYE ÇALIŞIYORUZ"

Takıma sonradan katılan oyuncuların uyum sorunlarıyla ilgili konuşan Kocaman, "Geçen sezon son derece başarılı bir ikinci yarıdan sonra sezona başlarken ayrılan oyuncular yerine oyuncular aldık, küçük küçük dokunuşlar yaptık. Özellikle ana oyuncu, karakter yolunda olan oyuncular biraz geç kaldı. Şimdi bir taraftan sert mücadeleler yaparken, bir taraftan da uyum sorununu halletmeye çalışıyoruz. Onun için şimdi iyi ve doğru oyundan ziyade, mücadele ve kazanmak bizim için daha ön planda. Takımın nerede olduğu, kredisinin ne olduğu, nereye doğru gideceği üç aşağı beş yukarı görünüyor. Umarım puan cetvelindeki yerimizi koruyup, uyum sorununu hallettikten sonra, geçen sezondan daha iyi yerlere geliriz" şeklinde konuştu.