Spor Toto Süper Lig'in 7. haftasında oynanacak maçları yönetecek hakemler açıklanırken, Beşiktaş-Fenerbahçe derbisinin hakemi Halis Özkahya'ya maç çıkmadı. MHK, Süper Lig'de bu hafta tercihini genç hakemlerden yana kullandı.

Ligin 6. haftasında pazar günü oynanan ve verdiği kararlarla eleştiri oklarının hedefi olan FIFA kokartlı hakem Halis Özkahya'ya yeni haftada görev çıkmadı. Merkez Hakem Kurulu, 7. haftada oynanacak karşılaşmalarda görev alacak hakemleri açıklarken, Özkahya'nın yanı sıra profesyonel sözleşme imzalanan Cüneyt Çakır, Fırat Aydınus, Barış Şimşek ve Tolga Özkalfa'ya Süper Lig'de görev vermedi. Bu isimler arasından sadece Fırat Aydınus, PTT 1. Lig'de oynanacak Samsunspor - Gaziantep Büyükşehir Belediyespor mücadelesine atandı.

Bu hafta yapılan Süper Lig atamalarında genç hakemlerin tercih edilmesi dikkat çekti. MHK'nin belirlediği, 7 karşılaşmada görev yapacak hakemlerin 35 yaşın altında olması göze çarptı.

Öte yandan, MHK'nın bu hafta görev vermediği Cüneyt Çakır dün Malmö ile Real Madrid arasında oynanan Şampiyonlar Ligi mücadelesinde düdük çalarken; Halis Özkahya ise bugün UEFA Avrupa Ligi'nde oynanacak Lazio - Saint Etienne karşılaşmasını yönetecek.