TFF Başkan Aday Adayı Haluk Ulusoy, yapılan TFF başkanlık seçimlerini mahkemeye taşıyacaklarını açıkladı.

TFF Başkan Aday Adayı Haluk Ulusoy, TFF başkan adaylığına kabul edilmeyişinin ardından basın mensuplarına açıklamalarda bulundu. Üzüntülü olduklarını ifade eden Ulusoy, "Tüm çabalara rağmen Türkiye Futbol Federasyonu delegelerinin mevzuata uygun olarak yeter sayıda aday göstermesine rağmen konuyla hiç ilgisi olmayan bir Anayasa Mahkemesi kararı emsalmiş gibi gösterilerek seçime gitmemiz, hatta bir seçimin yapılabilmesi Türk futbolunun elinden alınmıştır. Delegelerin iradesine karşı yapılan bu akıl almaz ihlalin eleştirisini daha sonra detaylı olarak sizlerle paylaşacağım. Hukuka uygun olmayan yollarla oluşan bir yönetim hakkında hukuk süreci işleyecek ve kısa sürede hak yerini bulacaktır. Bu futbol ailesi bugün elinden alınan seçimi çok kısa bir sürede hayata geçirecektir. Bizi aday gösteren 65 imzanın tamamı helaldir. Biz hiç kimseye baskı yapmadık. Gönül rızasıyla verilen imzalar yok sayılmıştır. Ben buradan tüm baskılara, tehditlere rağmen bize destek veren 65 yürekli kardeşime teşekkür ediyorum. Onların hür iradelerinin hukuki yoldan sonuna kadar takipçisi olup haklarını arayacağız" dedi.

TRABZONSPOR SORUSUNU YANITLADI

Ulusoy, konuyu mahkemeye götürüp götürmeyeceğiyle ilgili soruya, "Burada gasp edilen haklar hukuk yoluyla geri alınacaktır. Kısa zamanda bu genel kurul burada veya başka bir yerde toplanacağını hep beraber göreceğiz" yanıtını verdi.

Trabzonspor'un kendisine destek olmaması ile ilgili ise Ulusoy, "Ben Trabzonluyum. Bu yaşıma gelene kadar tüm Trabzonluların adam gibi adam olduğunu biliyorum. Başka da söyleyecek bir sözüm yok" diye konuştu.