2014 yılında Hamburg'dan olaylı bir şekilde ayrılan Bayer Leverkusenli milli futbolcu Hakan Çalhanoğlu'na, Hamburglu taraftarlar içi dolu bira bardakları ve çakmak attı. Maç öncesi "Hamburg taraftarından korkmuyorum" şeklinde açıklamalarda bulunan Çalhanoğlu, yoğun protestoya maruz kaldı.

Almanya Birinci Futbol Ligi'nin (Bundesliga) 9. haftasında Hamburg, dün sahasında Bayer Leverkusen'ı ağırladı. Golsüz eşitllikle sonuçlanan karşılaşmada Bayer Leverkusen'de forma giyen milli futbolcu Hakan Çalhanoğlu'na Hamburg taraftarları yoğun tepki gösterdi. 2014 yılında Hamburg'dan olaylı bir şekilde ayrılan Çalhanoğlu'na ev sahibi ekibin taraftarları içi dolu bira bardakları ve çakmak attı. Maça yedek başlayan ve ısınmaya çıktığı sırada tepki alan milli oyuncu, 77. dakikada Giulio Donati'nin yerine oyuna girdi. Çalhanoğlu, topu ayağına aldığında taraftarların yoğun tepkisi ile karşılaştı.

TARAFTARLARIN ÖFKESİ DİNMİYOR

21 yaşındaki oyuncu, Hamburg'dan Bayer Leverkusen'e transfer olduktan sonra eski takımı ile oynadığı ilk maçta da yoğun tepkiye maruz kalmıştı. Mavi-beyazlı taraftarlar, tribünlerde yıldız ismin fotoğrafının yer aldığı ve hakaret içeren bir pankart asmışlardı.

"HAMBURG TARAFTARINDAN KORKMUYORUM"

Bayer Leverkusenli futbolcu, karşılaşma öncesi yaptığı açıklamada, maçı sabırsızlıkla beklediğini belirterek, "Ben Hamburg'daki stadı ve atmosferi seviyorum. Hamburg taraftarından korkmuyorum" demişti.