Galatasaray Teknik Direktörü Hamza Hamzaoğlu, Atletico Madrid karşısında ikinci yarıda oynadıklarını oyunun gelecek adına kendilerini umutlandırdığını söyledi. Hamzaoğlu ayrıca, Alman yıldız Podolski'nin oyunundan memnun olmadıklarını ve takıma daha çok katkı sağlamasını istediklerini söyledi.

UEFA Şampiyonlar Ligi C Grubu ilk maçında Türk Telekom Arena Stadyumu'nda Atletico Madrid ile karşılaşan sarı-kırmızılı ekip, sahadan 2-0 mağlup ayrıldı. Karşılaşmanın ardından düzenlenen basın toplantısında konuşan Galatasaray Teknik Direktörü Hamza Hamzaoğlu, "Şampiyonlar Ligi'nin ilk maçına umutla başladık ama mağlubiyetle ayrıldık. İlk yarıda erken gelen gol direncimizi kırdı ve toparlanmakta zorlandık. İkinci yarı biraz daha rakip kaleye gitmeye başladık. Golü bulabilseydik oyuncularım daha güvenli ve istekli rakip kaleye gidebilirdi. Atletico Madrid'e saygı duymak lazım. Sistemlerini oturtmuşlar. Sistem sahada işliyor. Eksiklerimiz var ama bizde bu seviyeyi yakalayabiliriz. Fedakarlık yapmak işimize gelmiyor. Daha 5 maçımız var. Budan sonraki maçlarda hedefimize ulaşmak için çalışacağız" dedi.

"İYİ OLACAĞIMIZA İNANIYORUM"

Bekledikleri oyunu ilk yarı da bulamadıklarını dile getiren Hamzaoğlu, "İlk yarıda ikinci yarıdaki takımla çıksaydık belki aynı skorla bitecekti. Emre'nin aşırı iyi işler yapmaya isteğinden kaynaklanan maça kötü başlaması iyi olmadı. 3'lü orta saha ile başlamayı düşündük. Denayer'i de kendi yerinde başlattık. Rakibin duran topları da etkiliydi. Beklediğimiz şeyi ilk yarı da göremedik. İkinci yarı değişiklilerle daha etkili olduk. İkinci yarı da oynanan oyun bundan sonrası için umutlandırdı. Eksiklerimiz var ve çok çok iyiyiz demiyorum ama iyi olacağımıza inanıyorum" diye konuştu.

"HATA YAPIYORSUNUZ, TARAFTAR TEPKİ VERİYOR TOPARLAYAMIYORSUNUZ"

Bir basın mensubunun, "Türk futbolunda neden istikrar sağlanamıyor?" sorusunu değerlendiren deneyimli çalıştırıcı, "Bizde biraz duygularımız mantığımızın önüne geçiyor. Bir hata yapıyorsunuz taraftar tepki veriyor ve toparlayamıyorsunuz. Sabırsızlığımız, başarının bir an önce gelmesini istememiz uzun vadeli hedeflere gitmeyi engelliyor. İstikrarlı bir yapı içinde olmak istiyorsak bunları yapmalıyız. Biraz sabırlı olmak lazım" dedi.

Yeni transfer Denayer'in performansından da memnun olduğunu dile getiren Hamzaoğlu, takıma katkı sağlayacağına inandığını söyledi.

"GİRDİĞİMİZ POZİSYONLARDA GOLÜ BULMALIYDIK"

Maçın ikinci yarısında oyunu ellerine aldıklarını ifade eden başarılı teknik adam, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Girdiğimiz pozisyonlarda golü bulmalıydık. Diğer pozisyonlarda da etkili değildik. Bu da bizim eksiğimiz. Bunları düzeltme zorunda olan bizler ve oyuncular. İkinci yarı oyunu elimize aldık. Biz daha iyi olmak zorundayız. 1 gol bulabilseydik oyunu farklı noktaya getirebilirdik. Oyuncularımın oyunundan isteğinden memnunum. Hepsi istekli ve arzuluydu."

"PODOLSKI'NIN OYUNUNDAN MEMNUN OLDUĞUMUZU SÖYLEYEMEM"

Bir basın mensubunun, "Podolski oyunun son bölümlerinde oyundan düşüyor. Performansından memnun musunuz? sorusuna ise Hamzaoğlu, "Ben de çok memnun olduğumu söyleyemem. Daha iyisini yapmasını istiyoruz. Yavaş gelişiyor ama gelişip bize daha çok katkı sağlamasını istiyoruz" şeklinde konuştu.