Halkbank Erkek Voleybol Takımı Antrenörü Lorenzo Bernardi, geçen sezon ortaya koydukları hedeflerin değişmediğini ancak yeni sezonda hem ligde hem de Şampiyonlar Ligi'nde üst düzey başarı hedeflediklerini belirtti.

Yeni sezon hazırlıkları, Erkekler Voleybol 1. Ligi'nin seviyesi ve Şampiyonlar Ligi hakkında değerlendirmelerde bulunan Bernardi, kadronun hemen hemen yarısının değiştiği yeni bir takım olduklarını vurguladı. Bernardi, "Şimdi bu ekibin uyumu sağlamaya çalışıyoruz. Oyuncularımızın bir kısmı milli takımlarında. Onların dışında kalanlarla bir takım yapmaya çalışıyoruz. Örneğin, pasör çaprazımız kendi milli takımında orta oyuncu olarak görev yapıyor. Ankara'ya geldiğinde pasörümüzle uyumunu sağlamak da zamanımızı alacak. Hal böyle olunca, şampiyonluk yarışına ikinci yarı daha hazır olup ipi göğüsleyeceğiz" dedi.

Bu yıl ligin daha dengeli bir mücadeleye sahne olacağına inandığına değinen Lorenzo Bernardi, "Avrupa'nın her yerinden kaliteli oyuncular Türk takımlarında forma giyecek. Böylece ligde seviye yükselecek ve takımlar arasındaki fark azalacak. Karşılaşmalar daha çekişmeli geçecek. Mücadele seviyesinin yüksek olması bizim için avantaj. Çünkü, düşük seviyeli bir lig hiçbir takımı daha üst düzey bir yarışma için hazırlamaz" ifadelerini kullandı.

Şampiyonlar Ligi grup maçlarına da değinen deneyimli antrenör, "Bu seviyedeki her rakip zordur. Ancak, biz geçtiğimiz yılın üzerine çıkarak ses getirmek istiyoruz. Bize yakışan da budur" diye konuştu.