Basketbolu bıraktığını açıklayan milli basketbolcu Hidayet Türkoğlu, Türkiye Basketbol Federasyonunda üst düzey yönetici olarak göreve başladı.

Türkiye Basketbol Federasyonunun geleceğe yönelik yapılanmasında yer alacak Hidayet Türkoğlu'nun yeni görevi kamuoyuna duyuruldu. Taksim'de bulunan bir otelde yapılan basın toplantısına Türkiye Basketbol Federasyonu Başkanı Harun Erdenay, milli basketbolcu Hidayet Türkoğlu, TBF Başkan Vekilleri, TBF Yönetim Kurulu Üyeleri, Türkiye Basketbol Federasyonu görevlileri, davetliler ve basın mensupları katıldı.

"TÜRK BASKETBOLUNUN DAHA İYİ YERLERE GELMESİ İÇİN ÇALIŞACAĞIM"

Basketbolun içinde ve dışında birçok tecrübe edindiğini dile getiren milli basketbolcu Hidayet Türkoğlu, "Bir basketbolcunun yaşlandıkça genç yaşlarda hissettiği gibi hissetmediğini fark ettim ve bu sene 15 yıllık NBA kariyerimi noktaladım. Gerek basketbol olarak gerekse basketbolun dışında çok tecrübeler edindim. Bunu da buradaki genç arkadaşlarla paylaşıp, Türk basketbolunun daha iyi yerlere gelmesi için elimden geleni yapmaya çalışacağım. Gerek Harun başkana gerek tüm yönetim kuruluna benim bu görevde başarılı olabileceğimi düşündükleri için teşekkür ediyorum" dedi.

Basketbolun gelişimi, tesisleşme ve seyircinin maçlara gelmesi hakkında çok tecrübeler edindiğini ifade eden Türkoğlu, "İlk hedefimiz tabii ki milli takımımız olacaktır. İnşallah Olimpiyat Elemeleri'ni evimize alırsak, Olimpiyatlara gitmek için bir ekip kurmamız gerecek. Bunun için çalışacağız" diye konuştu.

"BİR KAÇ SENE DAHA OYNAYABİLİRİM DİYE DÜŞÜNÜYORDUM"

Basketbolu bırakmayı uzun süredir düşündüğünü ifade eden milli basketbolcu, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Kafa olarak hala birkaç sene daha oynayabilirim diye düşünüyorum ama fizik olarak bazen istediklerinizi yapamıyorsunuz. Sporcu olarak kendime hedef koymuşumdur. Bu seneki hedefim bir sene daha oynamaktı. Çünkü 16. senemi oynayıp, o süreçte de 1000 maç barajına ulaşabilir miyim diye hayal ediyordum ama fizik olarak bazı şeyleri yapamayacağımı anladım. Böyle güzel bir teklif de gelince fazla düşünmeden sporculuk hayatımı noktaladım ve kendime yeni bir sayfa açtım."

ERDENAY: "HİDAYET FEDERASYONUMUZA YENİ BİR VİZYON KATACAK"

2016 Olimpiyat Elemeleri ve 2017 Avrupa Şampiyonası'na başvuruda bulunduklarını dile getiren Türkiye Basketbol Federasyonu Başkanı Harun Erdenay ise, "İnşallah bu iki organizasyonu da kendi evimize getirmeyi umuyoruz. Hidayet'e ben de takım kaptanlığı yaptım. Gerçekten NBA oyuncuları arasında Avrupa'da en uzun süre milli takımlara hizmet etmiş oyuncudur. 1998-2013 arası hizmet etmiştir ve sadece 2006 yazında sakatlığı sebebiyle aramızda olamadı. 14 yaz sezonunda milli takımlara hizmet etti. Bunu başka NBA oyuncunun bu yüzde ile başardığına inanmıyorum. Çok değişik bir vizyonu var. 15 sene üst üste NBA sezonu oynadı. Biz de böyle bir değeri federasyonumuza katmak için yönetim kurulumuz ile beraber bir karar aldık. Hidayet bundan sonra hem liglerimizde hem milli takımlarımızda hem de sponsor ilişkilerinde sorumlu CEO olarak görev yapacak ve federasyonumuza yeni bir vizyon katacağını düşünüyorum" şeklinde konuştu.

"BU KOLTUĞU HAK EDECEK BİR İSİM OLACAKTIR"

Hidayet Türkoğlu'nun ülkeye büyük hizmetler ettiğini ifade eden Erdenay, "Mutlaka ilerde bu koltuğu hak edecek bir isim olacaktır diye düşünüyorum. Yeni aramıza katıldı ve çok yakın zamanda da bir seçim var. Yaklaşık 11 ay sonra. Ben daha önce de o seçimde adaylığımı koyacağımı söylemiştim. Hidayet artık bizim bünyemize girdi. O da bizimle beraber olacaktır. NBA'de başta Orlando olmak üzere birçok kulüpten yöneticilik düzeyince çok iyi teklifler aldı. O kadar teklife rağmen yine o Türkiye Basketbol Federasyonu'nu seçti" açıklamasını yaptı.