Trabzonspor'un yıldız oyuncusu Özer Hurmacı, Cumartesi günü deplasmanda oynayacakları Beşiktaş maçıyla ilgili, "Ayağımızı yere basarak, haddimizi bilerek oynayacağız" şeklinde konuştu.

Trabzonspor'un yıldız oyuncusu Özer Hurmacı, İHA muhabirine yeni sezonla ilgili olarak değerlendirmelerde bulunurken, Bursasspor maçında Medjani ile yaşadığı tartışmaya da açıklık getirdi.

"BÜYÜK HEDEFLERİMİZ VAR"

Lige galibiyetle başlamalarının çok önemli olduğunu belirten Özer, "Kendi sahamızda kendi taraftarımızın önünde bunu başardık. Maçta Medjani ile aramızda küçük bir sürtüşme oldu ve çok büyütülecek bir şey değil. Ortak amacımız Trabzonspor'un maçı kazanması, sahada olabilecek şeyler yaşıyoruz. O olay, orada benim için zaten bitmiştir. Takım içerisinde de bu tür hadiseler olur. Yeter ki pozitif yönde takım etkilensin. Biz bunlardan ders alalım ve bu bize daha çok kenetlendirsin. Bizim büyük bir hedefimiz var. Bu da böyle tatil modunda, balayı şeklinde geçmiyor. Ciddiyetle bazen de kavga dövüşle bazı şeyler başarılıyor "ifadesini kullandı.

"HADDİMİZİ BİLEREK OYNAYACAĞIZ"

Spor Toto Süper Lig'in ikinci haftasında karşılaşacakları Beşiktaş'ı geçen sezon oynadıkları iki maçta da yenemediklerini hatırlatan Özer, "İçeride ve dışarıda oynadığımız maçlarda bizi yenmeyi başardılar. Bunun bilincindeyiz ve deplasmanda zorlu bir maça çıkacağız. Takımda yer alan arkadaşlarımın da yavaş yavaş form tuttuklarını düşünüyorum. Bireysel olarak da takım olarak da performansımızı üst düzeye çekmek zorundayız bunu da çekeceğiz. Beşiktaş maçı zorlu geçecek ama biz ayağımızı yere basarak, haddimizi bilerek iyi bir şekilde ciddi bir şekilde orada oynarsak bizim herkesi yenebileceğimizi zaten herkes biliyor" şeklinde konuştu.

"LİGİN KALİTESİ 1-2 LEVEL ARTTI"

Trabzonspor'un yıldız oyuncusu Özer Hurmacı, yabancı sayısının arttırılmasıyla transfer edilen yabancı oyuncuların ligin kalitesini 1-2 level arttırdığını belirterek, "Süper Ligde 9'ncu senem, benim oynadığım mevkiide ise genellikle yabancılar oynuyor. Zaten rekabetim hep yabancı oyuncularla oldu benim için çok fazla bir değişiklik olmadı. Yabancı oyuncunun sayısının artmasıyla birlikte artık bütün pozisyonlarda yabancı oyuncu hakkı oldu kulüplerin ve bu rekabet herkese yansıyacak. Bu bizim iyiliğimiz için olur diye düşünüyorum. Onun haricinde de ben kendime fazlasıyla güveniyorum. Ligimize gelen yabancı oyuncular ligimize renk kattığı sürece ve ligimizin de çok insan tarafından takip edilmesi bizim için önemli. Bu güzel oluyor ligin potansiyeli 1-2 level daha yukarıya çıktı. Bu bizlerin ve alt yapıdan gelen oyuncuların performansını da tabi ki etkileyecek" ifadelerini kullandı.

"ŞAMPİYONLUĞU YAŞAMAK İSTİYORSAK HER HAFTAYI YAŞAMALIYIZ"

"Biz şampiyonluğu yaşamak istiyorsak her haftayı yaşamamız gerekiyor" diye sözlerine başlayan Özer şöyle devam etti:

"Bu uzun maratonu değil her haftayı final maçı gibi yaşarsak her şeyi başarabiliriz. Bunu ben ilk geldiğim günde de söyledim. Bizim şu andaki final maçımız Beşiktaş, onun ardından Akhisar Belediyespor ve arkasından gelen maçlar. Bunu bizim böyle düşünmemiz gerekiyor. Tribünlerdeki coşkuyu yansıttığımız sürece 3 puan daha yakın olacağız. 3 puana daha yakın olduğumuz sürece de büyük hedefe daha yakın olmuş olacağız."

"TAKIMIN HEM TARAFTARI HEM OYUNCUSU OLMAK ZOR"

Taraftarların her zaman kendilerini desteklediğini belirten Özer, "Bende onlardan birisiyim. Tabi ki maç kaybettiğimiz zaman üzülüyoruz. 1-2 gün sonra kendimize geliriz. Tekrardan sarılırız. Trabzonspor'u bu kadar bize bağlayan hayatımızda her şeyimizi buna göre yaşamamız bazen de dezavantaj oluyor. Ama biz öyleyiz. Çok seviyoruz. Hem futbolcu olarak hem taraftarlar olarak bir şeyler bekliyoruz. Takımın taraftarı olmak da iki katı zor bir şey. Bazen kendimi de kaybetmiyorum değil. Biz bir şeyler yaşamak istiyorsak her hafta kenetleneceğiz. Sadece 1-2 hafta değil 33 hafta kaldı. 33 hafta boyunca her hafta kenetlenmemiz gerekiyor" açıklamasını yaptı.

"RAKİPLERİMİZ DEĞİL BİZİM NE YAPTIĞIMIZ ÖNEMLİ"

Şampiyonluk yarışına da değinen Özer Hurmacı, "Önemli olan rakiplerimiz değil, bizim ne yapacağımız. Bunu düşünen hocamız var. Biz de onun düşündüklerini uygularsak, başarı kaçınılmaz olacaktır" dedi.

Trabzonspor Teknik Direktörü Shota Arveladze'nin, bordo-mavili takıma çok şeyler katacağını vurgulayan deneyimli oyuncu, "Hocamız bizim mutlu olmamızı istiyor. Mutlu bir şekilde tesislere gelerek çalışmamızı istiyor. Kasımpaşaspor'da birlikte olduğumuz dönemde de bize çok şeyler kattı. Burada da katacaktır. Özellikle oyun anlamında ve yeteneklerimizi geliştirme anlamında bizi pozitif yönde etkileyecektir. Zamanla bunu bütün halkımız ve şehrimiz görecek. Onun için herkesten destek bekliyoruz" ifadelerini kullandı.

Hurmacı: