Galatasaray Teknik Direktörü Hamza Hamzaoğlu, Donk ve Niasse'ın transfer listelerinde olduğunu açıkladı. Başarılı teknik adam, Ibrahimovic dedikoduların ise tepki gösterdi.

Sarı-kırmızılılar cumartesi günü TT Arena'da oynanacak Antalyaspor karşılaşmasının hazırlıklarını öğle saatlerindeki antrenmanla sürdürdü. Hamzaoğlu, Florya Metin Oktay Tesisleri'ndeki antrenmanda basın mensuplarına açıklamalarda bulundu.

"OCAK AYINDA GEREKİRSE TAKVİYELERİMİZ OLACAK"

Sakat oyuncuların da perşembe günü aralarına katılacağını ifade eden Hamzaoğlu, "Rizespor maçı kazanmamız gereken bir maçtı. Her şeye rağmen verilen bir mücadele vardı. Antalyaspor karşısında kazanıp, Atletico Madrid maçına moralli gitmek istiyoruz. Transfer çalışmaları yapıyoruz ama fazla gündeme getirilmesi doğru değil. Ocak ayında gerekirse takviyelerimiz olacak. Elimizden gelenin en iyisini yapacağız. Carole ve Hamit iki hafta sonra takımımızla birlikte çalışmaya başlayacaktır. Kevin'in maç temposuna ihtiyacı var. Performansı bizi sevindirdi, o da bize güç katacak. Podolski bir an önce aramıza katılacak. Onun Fransa'da o olayları yaşamasına üzüldük" şeklinde konuştu.

"BU TAKIMDA KİM UMUT GİBİ MÜCADELE EDİYOR Kİ"

Transfer konusunda yönetimle sorun yaşadığı iddialarına Hamza Hamzaoğlu, "Biz işimize bakacağız, herkes kendi işiyle ilgilenirse bu durumlar da bir an önce atlatılabilir. Yönetimle transfer konuşmadık, nereden çıktı bu fikir ayrılığı? Koordineli çalışıyoruz. Umut'un sözleşmesi otomatik uzamasaydı da ben sözleşmesini uzatacaktım. Umut gibi kim mücadele ediyor bu takımda. Sosyal medyada her şey kasıtlı. Hiç kulak asmıyorum sosyal medyaya. Kasıtlı, yıpratmaya yönelik düşünceleri kayda almıyorum. Tepki gösterebilirler, göstersinler. Her antrenmanda Umut'un yüzde 100 oynadığını kim biliyor? Bizim Umut gibi oyunculara ihtiyacımız var. Bir isim alıyorsunuz onu yıpratmaya çalışıyorsunuz. Umut'u hiç düşünmüyor musunuz? Ben oyuncularımdan memnunum. Umut gibi bu takımda kim mücadele ediyor ki" diye cevap verdi.

"DONK VE NIASSE TRANSFER LİSTEMİZDE"

Kasımpaşalı Ryan Donk ve Lokomotiv Moskova forması giyen Akhisar'dan eski oyuncusu Oumar Niasse'ın transfer listelerinde olup olmadığının sorulması üzerine Hamzaoğlu, "Düşündüğümüz oyunculardan bir tanesi de Donk. Şu ana kadar transferiyle ilgili hiçbir temasımız olmadı. Ama Donk'la ilgili ne yönetime ne de birisine bir şey söyledik. Donk, düşündüğüm 30 kişi arasından bir tanesi. Niasse da çalışmayı istediğim isimlerden bir tanesi. Şu anda iyi bir performans gösteriyor. Orada da sosyal medyanın gazabına uğradık. Cem'i, Bilal'i aldık. Galatasaray'ı Akhisar'a mı dönüştürecek denildi. Şu anda herkes Niasse'ı istiyor" ifadelerini kullandı.

"3 KUPAMIZI 4 YILDIZIMIZI GÖRMEDİNİZ"

Niasse'ın istenmemesinin Zlatan Ibrahimovic'in gündemde olmasından kaynaklandığı yorumları üzerine ise Hamza Hamzaoğlu, "Ibrahimovic gerçekçi bir hedef miydi? Boş verin şimdi; hepiniz yazdınız, çizdiniz... Bu arada bizim 3 kupamızı, 4 yıldızımızı görmediniz. Bu çocukların çabasını görmek istemediniz. Buradaki çocukların emeklerini hiçe saydınız" dedi.

"TEMASA GEÇTİĞİMİZ İSİMLER VAR"

Sezon başında Kolbeinn Sigthorsson'u da düşündüklerini söyleyen Hamzaoğlu, "Kendisi olumlu olmasına karşın ailesi de Fransa'yı tercih etti. Donk gibi düşündüğümüz 20-30 isim arasında bir tanesi. Bazı isimler arasında daha netleşmiş durumdayız. Temasa geçtiğimiz isimler var. Ama şu anda önceliğimiz transfer değil Antalyaspor maçı. Oradan 3 puanla ayrılıp Atletico Madrid maçına moralli gitmek istiyoruz" şeklinde konuştu.

"SELÇUK VE BURAK BÜYÜK KAYIP"

Şampiyonlar Ligi'nde oynayacakları Atletico Madrid maçında Selçuk ve Burak'ın oynamayacak olması için alternatif düşündüklerini belirten Hamzoğlu, "Bir planımız var ama işimiz kolay değil; imkansız da değil. İlla birilerini oynatacağız. Selçuk ve Burak büyük kayıp ama onların yerlerine birilerini oynatacağız" diye konuştu.

"SEMİH'E HİÇBİR TEKLİF GELMEDİ"

Semih'in uzun süredir forma giymediğinin ve transfer teklifi aldığı yönünde çıkan dedikoduların hatırlatılması üzerine Hamzaoğlu, "Hakan ile Chedjou orada iyi bir uyum yakaladılar. Onlarla devam ediyoruz. Semih'e de şans geldiğinde o zaman oynayacaktır. Ancak şimdiye kadar Semih'le ilgili bir teklif gelmedi" şeklinde cevap verdi.