Galatasaray Teknik Direktörü Hamza Hamzaoğlu, futbolda hedeflerin asla bitmediğini belirterek, "Her yeni gün, farklı bir ideal için çalışmaya devam ediyoruz. Önümüzdeki ilk büyük hedef ise Süper Kupa" dedi.

Sarı-kırmızılı ekibin tecrübeli teknik adamı Hamza Hamzaoğlu, 08 Ağustos Cumartesi günü Ankara Osmanlı Stadı'nda Bursaspor ile oynanacak Süper Kupa mücadelesi öncesi Türkiye Futbol Federasyonu'nun (TFF) hazırladığı Maç Kitabı'na açıklamalarda bulundu.

Geçen senenin kendileri için başarılı geçtiğini ve iki kupa ile taçlandırdıklarını belirten Hamzaoğlu, "Oldukça zorlu geçen bir çalışma döneminin ardından Spor Toto Süper Lig şampiyonu olarak çıktığımız Ziraat Türkiye Kupası finalinde Bursaspor'u mağlup ederek ekip halinde kulübümüzün tarihine çifte kupalı bir sezon eklemeyi başardık. Sezon boyunca gerçek bir takım halinde mücadele eden, saha içinde ve saha dışında büyük fedakarlıklarda bulunan, rakiplerine her zaman saygı duyarak işini yapan ve futbolun bir oyun olduğunu bilerek bundan zevk almaya çalışan oyuncularımı kutluyorum" diye konuştu.

"EN BÜYÜK HEDEF SÜPER KUPA"

Futbolda asla hedeflerin bitmediğini vurgulayan başarılı çalıştırıcı, "Her yeni gün, farklı bir ideal için çalışmaya devam ediyoruz. Önümüzdeki ilk büyük hedef ise TFF Süper Kupa. Başkentimiz Ankara'daki Osmanlı Stadı'nda oynanacak bu müsabakada Galatasaray'ın tarihten gelen kazanma kültürünü ve final maçlarındaki saygın karakterini sahaya yansıtmak, kulübümüze bir kupa daha kazandırmanın onurunu yaşayabilmek için elimizden geleni yapacağız" şeklinde konuştu.

"BURSASAPOR İLE KARŞILAŞACAK OLMAK HEYECAN VERİCİ"

Bursaspor'un final maçlarında bulunmasını her zaman hak eden ve kıymetli bir rakip olduğunu söyleyen Hamza Hamzaoğlu, "Yaz mevsiminde yaşanılan değişikliğin ardından Bursaspor'a dönen Ertuğrul Sağlam'a bir kez daha başarılar dilemek isterim. Bursaspor'da yaşadığı lig şampiyonluğu ile Türkiye'de büyük bir futbol devrimi gerçekleştiren Ertuğrul Sağlam'ın yeni kariyerinde takımını tekrar zirveye taşımak için mücadele edeceğinden kuşkum yok. Böylesine değerli bir teknik adam ve kadrosunda çok sayıda uluslar arası oyuncu bulunduran bir rakip ile karşılaşacak olmak da son derece heyecan verici" ifadelerini kullandı.

Sezona TFF Süper Kupa şampiyonluğu ile başlama ihtimalinin her iki takım için de önemli bir motivasyon kaynağı olacağını belirten Hamzaoğlu, sözlerini şöyle tamamladı:

"Bu durumun karşılaşmaya heyecan getireceğine ve kalite katacağına inanıyorum. Umarım Ankara'daki taraftarlar ve ekran başındaki futbolseverler, sportmence geçen ve içinde yaşanan güzelliklerden ötürü yıllarca hafızalarda yer edecek bir futbol akşamının parçası olur."