Antalyaspor Başkanı Gencer, "Bizim ilk düşüncemiz Ronaldinho idi. Ben lige çıkmadan önce "Şampiyon olursak Ronaldinho'yu getireceğim Antalyaspor'a" demiştim. Herkes bizimle gır gır geçiyordu" dedi.

Antalyaspor Kulübü Başkanı Gültekin Gencer, yapılan TFF başkanlık seçimi sonrası açıklamalarda bulundu.

Antalyaspor Kulübü Başkanı Gencer, 22 senedir genel kurula katıldığını ve eskiden rekabet ortamlarının olduğunu hatırlatarak, "Bu genel kurul her ne kadar iki aday çıkmış olsa da düzeyli, seviyeli her bakımdan futbol dünyasına yakışan bir genel kurul oldu. Her şeyden önce tüm delegeleri, Türk futbol camiasını bu duyarlılıklarından herkesle hoşgörü içerisinde birbirleriyle kucaklaşıp selamlaşmasından dolayı tebrik ediyorum. Yıldırım Başkanımıza da başarılar diliyorum yönetimiyle beraber" ifadelerini kullandı.

Yönetmeliklerden ve tüzükten dolayı yanlış giden uygulamaların olduğunu ifade eden Gencer, "Bu genel kurulun verdiği güç ve destekle tahmin ediyorum ki ciddiye alınacaktır. Herkeste bunun takipçisi olduğu takdir de önümüzdeki dönemde ilk dönem acemilik dönemi diyeceğiz, bu dönem profesyonellik görebileceğiz. Başarılı olacaklarına inanıyorum. En azından biz de başta Kulüpler Birliği olmak üzere her ortamda Türk futbolu adına yapılması gereken tüm işlemlerin takipçisi olacağız" diye konuştu.

Haluk Ulusoy'un TFF Başkanlık seçimini yargıya taşıması iddiasıyla ilgili olarak Gencer, "Ben o hukuksal aşamaları çok bilmiyorum. Şimdi yargıya gideceğini de sizden duydum. Ben bu sene genel kurulda bu tür konulardan uzak durdum. Bunun sebebi de biliyorsunuz Antalyaspor olarak sıkıntılı bir lig geçirdik. Arkasından en son maçı yapan da bizdik, Play-off oynadığımız için dertlerimiz çoktu. Uzak kaldık. Bundan sonraki süreçte sizler gibi bizler de takip edeceğiz. Tekrar çağırırlarsa da geliriz" şeklinde konuştu.

"ETO'O'NUN İMZA TÖRENİNİ ANTALYA'YA YAKIŞIR ŞEKİLDE 7.7.2015 TARİHİNDE YAPARSAK NE MUTLU BİZE"

Dünyaca ünlü futbolcu Samuel Eto'o transferiyle ilgili olarak Gencer, "Bizim ilk düşüncemiz Ronaldinho idi. Ben lige çıkmadan önce "Şampiyon olursak Ronaldinho'yu getireceğim Antalyaspor'a" demiştim. Herkes bizimle gır gır geçiyordu. Bizim bunu yapma sebebimiz Türk futbolunda kaybolmaya yüz tutmuş seyirci olayı. Bugün Eto'o transferini şöyle veya böyle gerçekleştirdiysek bundan en çok faydalanacak olan Türkiye'dir. Türkiye'nin tanıtımı bakımından. Bizim en büyük avantajımız Antalyaspor olması. Antalyaspor olmasından ziyade Antalya şehri olması. Eto'o ile transfere başlamadan önce yaptığım ilk telefon görüşmesinde ilk sorum şu oldu: "Türkiye'ye gelir misin? Gelirsen Antalya'da oynar mısın?" "Zaten gelirsem Antalya'ya gelirim" demesi bizi heyecanlandırdı. Demek ki istedikten sonra oluyormuş. Olmayacak transfer yok. Eto'o bugün sağlık kontrolünden geçti. Sözleşmesi kulüpte hazırlandı. Kulüple kendisi arasındaki detaylar çözülüyor maddi ve manevi olarak. Önemli olan Eto'o'nun imza törenini Antalya'ya yakışır şekilde 7.7.2015 tarihinde yaparsak ne mutlu bize" değerlendirmesinde bulundu.