Trabzonspor Teknik Direktörü Shota Arvaledze'nin aklı ilk maçta 1-0 mağlup oldukları Rabotnicki'de. Savunma güvenliğini ön planda tutmayı hedefleyen Gürcü teknik adam, gol yemeden rakibini mağlup etmenin hesaplarını yapıyor.

UEFA Avrupa Ligi 3. ön eleme turu ilk maçında Makedonya temsilcisi Rabotnicki'ye deplasmanda 1-0 mağlup olan Trabzonspor'da teknik direktör Shota Arvaladze rövanş maçına kilitlendi. Hüseyin Avni Aker Stadyumu'nda oynanacak ikinci maçta rakibi karşısında kazaya uğramak istemeyen Gürcü teknik adam, tüm planlarını gol yemeden elde edeceği galibiyet üzerine yapıyor. Rabotnicki rövanşına yoğunlaşan Shota Arveladze, ilk maça oranla çok farklı bir sistemle sahaya çıkacak.

Kaleci Onur Recep Kıvrak olayının patlak vermesinin ardından Rabotnicki karşısında sergilenen kötü futbol sonrası eleştirilen teknik direktör Shota Arveladze ilk maça oranla kadrosunu büyük oranda değiştirecek. Kendi seyircisi önünde çift forvet oynamayı planlayan Shota, Cardozo ve Waris ikilisini 3. bölgede kullanmayı planlıyor.

SAVUNMA GÜVENLİĞİ ÖN PLANDA

Trabzonspor Teknik Direktörü Shota Arvaladze, rövanş maçında önceliğini savunma hattının güvenliğine verdi. Rakibi karşısında kazaya uğramak istemeyen Gürcü teknik adam ilk maçtaki Mustafa Yumlu-Aykut Demir ikilisinin uyumundan memnun kalmazken bu bölgede Mustafa Yumlu'nun yanına Uğur Demirok'u monte etmeyi planlıyor. İlk maça göre ikinci maçta oyuncu alternatif anlamında daha avantajlı olacak olan Shota Arvaladze, cezası nedeniyle ilk maçta forma giymeyen Cavanda forma vermesi beklenirken M'Bia'nın ise oynayıp, oynamayacağı bu hafta içi sağlık ekibinin yapacağı kontrollerden sonra netlik kazanacak.

RAKİBİN MAÇ KASETLERİNİ ANALİZ ETTİ

Trabzonspor Teknik Direktörü Shota Arvaledze, Makedonya dönüşü takımına iki gün izin verirken, kendisi ise kurmaylarıyla birlikte Mehmet Ali Yılmaz Tesisleri'nde rakibin maç kasetlerini analiz etti. Rabotnicki'nin etkili ve eksik yönlerini not eden Shota, hafta içinde yapılacak olan antrenmanlarda takımına bu bilgiler doğrultusunda hazırlayacak.

ONUR TRABZON'A GELDİ

Trabzonspor'da Sportif Direktör Süleyman Hurma ile yaşadığı sorunlar nedeniyle 28 Temmuz'da izin verilen ve takımın kamp yaptığı Makedonya'dan Türkiye'ye gönderilen Onur Recep Kıvrak, Trabzon'a geldi.

Bordo-mavili takımda sezon öncesinde büyük kriz yaşanmasına neden olan, Sportif Direktör Süleyman Hurma'yı da istifanın eşiğinden döndüren Onur Recep Kıvrak Trabzon'a geldi. 28 Temmuz'da takımın Rabotniçki maçı için kamp yaptığı Makedonya'dan Türkiye'ye gönderilen ve bir hafta izinli olduğu açıklanan Onur Recep Kıvrak, geçtiğimiz Cuma günü yazılı bir açıklama yayınlayarak özür dilemişti. Ancak Başkan İbrahim Hacıosmanoğlu'nun İzmir'e gönderdiği özel uçağa eşinin hamile olmasını öne sürerek binmeyen ve Trabzon'a dönüp dönmeyeceği belirsizliğini koruyan Onur, bugün Trabzon'a özel aracıyla geldi.

Onur'un başkan İbrahim Hacıosmanoğlu, Sportif Direktör Süleyman Hurma ve teknik direktör Shota Arveladze ile görüşme yapacağı öğrenildi.