Fenerbahçe, Süper Lig'in 2015-2016 sezonunun ilk maçında yarın sahasında Eskişehirspor'u konuk edecek.

Spor Toto Süper Lig'de 2015-2016 sezonu yarın oynanacak Fenerbahçe - Eskişehirspor mücadelesi ile birlikte start alıyor. Şükrü Saracoğlu Stadyumu'nda oynanacak olan mücadelede saat 20.00'de başlayacak.

59. RANDEVU

İki ekip arasında bugüne dek oynanan 58 karşılaşmada Fenerbahçe, 29 kez sahadan galibiyet ile ayrılırken, Eskişehirspor ise 14 mücadelede gülen taraf oldu. Bu karşılaşmalarda sarı-lacivertli ekip, 88 kez rakip fileleri havalandırırken, kalesinde ise 57 gol gördü. 15 mücadelede ise taraflar sahadan 1'er puanla ayrıldı.

FENERBAHÇE'YE YILDIZ YAĞMURU

Ligde geçtiğimiz sezon şampiyonluğu ezeli rakibi Galatasaray'a kaptıran Fenerbahçe, yeni sezon öncesi kadrosunu yıldız isimlerle güçlendirdi. Simon Kjaer, Şener Özbayraklı, Fernandao, Fabiano Ribeiro, Abdoulaye Ba, Josef de Souza, Nani, Van Persie ve Ozan Tufan gibi isimleri kadrosuna katan sarı-lacivertli ekip, 2015-2016 sezonunda zirvenin en güçlü adayı olmayı hedefliyor.

SKIBBE: "EN AZINDAN 1 PUAN İLE DÖNMEK İSTİYORUZ"

Skibbe yönetimindeki Eskişehirspor ise yeni sezon öncesi 12 oyuncu ile yollarını ayırırken, kadrosunu Muarem Muarem, Aytaç Öden, Emre Güngör, Matias Defederico, Engin Bekdemir, Theofanis Gekas, Nassim Ben Khalifa, Alpaslan Öztürk ve Anıl Karaer ile güçlendirdi. Teknik direktör Michael Skibbe, karşılaşma öncesi yaptığı açıklamada, "Bizi ateşleyen bir maç olacak. Bu yılın şampiyonluk favorileri arasında görünen bir takımla karşılaşacağız. İyi bir gün yakalarsak üç, iyi bir gün yakalayamazsak en az bir puanla dönmek istiyoruz" dedi.