Milli tenisçi İpek Şenoğlu, TEB BNP Paribas İstanbul Cup'a veda etmesine rağmen Çağla Büyükakçay'ın oyunu çok beğendiğini, kendisiyle gurur duyduğunu söyledi.

İpek Şenoğlu, Çağla Büyükakçay "ın TEB BNP Paribas İstanbul Cup Uluslararası Kadınlar Tenis Turnuvası ilk turunda Slovak tenisçi Daniela Hantuchova'ya 2-1 yenilerek elenmesini yorumladı. Değerlendirmesine "Çağla'yı dün oynarken gördüğümde gurur duydum" diye başlayan Şenoğlu, "2 sene evvel biri bana Çağla'nın dün ilk sette oynadığı seviyede "güç tenisi" oynayabileceğini söyleseydi inanmazdım. Çağla fizik olarak özellikle de üst vücudunu hayli geliştirmiş ve bu da oyununa etkili olmuş. İlk sette oynadığı tenis ilk 50 tenisiydi. Önemli olan bu seviyede kalabilmek. Dün bu seviyede bir set ve sonrasında 1-2 oyun kalabildi. Eğer bu şekilde devam eder, mental olarak ve vizyon olarak da kendisine daha fazlasını katabilirse hak ettigi yer ve hedefi önümüzdeki sene kesinlikle ilk 100 olmalı. Artık oynadığı seviyede sadece iyi tenis oynamak yetmiyor. Ancak tenisinin bu seviyeye gelmiş olması çok ama çok sevindirdi beni. Antrenörlerine, sponsorlarına ve tüm destekleyenlerinin ellerine sağlık" dedi.

Çağla'nın dünkü maçı alabileceğini de ifade eden İpek Şenoğlu, "Evet dünkü maçı alabilirdi. Evet yazık oldu... Ama daha güzel günler ilk setteki tenisi oynadığı ve duruşu sergilediği sürece Çağla'yı bekliiyor, artık daha inançlıyım" ifadelerini kullandı.

İpek Şenoğlu Çağla’ya övgüler yağdırdı