Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, Kocaeli Birlikspor tesislerini ziyaret ederek oyuncularla görüştü

Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, Kocaeli Birlikspor tesislerinde takım oyuncularıyla buluştu. Ziyarette Bakan Işık'a Kocaeli Valisi Hasan Basri Güzeloğlu ve Körfez Belediye Başkanı İsmail Baran da eşlik etti. Kocaeli Birlikspor oyuncuları ile birlikte yemek yiyen ve sohbet eden Bakan Işık, daha sonra takın hakkında yapılan sunumu izledi. Daha sonra basın mensuplarına açıklama yapan Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, "Şu anda takımımız ligde 18 puanda, liderle arasında 4 puan fark var. İnşallah önümüzdeki süreçte başarılı olacaklarına ve bir üst lige, PTT 1. Lig'e çıkacaklarına inanıyorum. Oyuncu arkadaşlarımızla biraz sohbet ettik. Birlikte yemek yeme imkanımız oldu. Kocaeli Birlikspor'a başarılar diliyorum. Kocaeli'nin yaklaşık 150 milyon TL'lik yatırım ile yapılan yeni stadyumu bitmek üzere. Kocaeli gibi bir ile bir Süper Lig takımı şart. Bizler de Kocaeli Birlikspor'u Süper Lig'de görmek istiyoruz ve bütün şehrin Süper Lig'de bir takımı olması arzusunu yerine getirmek istiyoruz. Bu konuda elimizden gelen gayreti gösteriyoruz" dedi.

Süper Lig'de yaşanan hakem hatalarına da değinen Bakan Işık, "Tabii ki insanın olduğu yerde hata da olacak. Ama aynı hataların tekrar etmemesi önemli. Hakem hatalarının minimize edilmesi ile ilgili gerek hakemlerimizin, gerek futbol hakemleri derneğimizin ve diğer ilgili tüm tarafların bu noktada biraz daha yoğunlaşması gerekiyor. Ben hataların tartışılması yerine bu hataların minimize edilmesi için el birliği yapılması gerektiğini düşünüyorum. Futbol Federasyonu'muzun da, diğer hakemlerle ilgili derneklerimizin de, hakem camiasının da bu konuya biraz daha fazla eğilmesi gerektiğini düşünüyorum. Ama insanın olduğu yerde hata her zaman olacaktır. Yeter ki aynı hata tekrar edilmesin. Yeter ki bilinçli bir şekilde bir yanlışın içerisinde bulunulmasın" ifadelerini kullandı.

Kocaeli Birlikspor yönetimi tarafından programın sonunda Bakan Işık ve Vali Güzeloğlu'na 41 numaralı Kocaeli Birlikspor formaları hediye edildi.