Eskişehirspor'un yeni teknik direktörü İsmail Kartal, Eskişehirspor'a başarılı olmak için geldiğini söyledi.

Eskişehirspor ile 1 yıllık sözleşme imzalayan tecrübeli teknik direktör, ilk antrenmanına çıktı. Antrenman öncesinde basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Kartal, Eskişehirspor'u hak ettiği yerlere taşıyacaklarını ifade etti.

"HERKESİN BİRBİRİNE DESTEK OLMASI GEREKİYOR"

Eskişehir'in bir futbol şehri olduğunu ifade eden Kartal, "Şu anda hepimizin bildiği gibi Eskişehirspor'un içinde bulunduğu durum hiç iç açıcı bir durum değil. Biz bu durumu değiştirmeye geldik. Eskişehirspor'un başarılı olan Anadolu'nun köklü takımlarından olduğunu herkes bilmekte. Bunu ben de çok iyi biliyorum. Buraya başarılı olmaya geldik. Bu bir ekip işidir. Eskişehirspor'u hak ettiği en iyi yerlere taşımak için geldik. Herkesin birbirine ihtiyacı var. Herkes birbirine destek olduğu sürece bu işin üstesinden geleceğimizi düşünüyorum. Onun için Eskişehir'i tercih ettim. Bir futbol şehri, güzel bir şehir. Burada yakınlarım da var. Eskişehir'in çalışma ortamı gayet güzel" diye konuştu.

"DEVRE ARASINA KADAR EN YÜKSEK PUANI ALMAK İÇİN ÇALIŞACAĞIZ"

Takıma devre arasında transfer yapacaklarını belirten Kartal, "Baktığınızda ligde en çok gol giyen en az gol atan takımlarından bir tanesi. Fikstür olarak da iyi bir durumda değil. Geçen sene 7 oyuncu gitmiş bu takımdan. Bu sene yeni oyuncular gelmiş. Bunları değerlendirerek elimizden gelenin en iyisini yapmaya çalışıyoruz. Devre arasında da bu takıma takviyeler olacaktır. Ancak devre arasına kadar en yüksek puanları toplayarak yolumuza devam etmek istiyoruz. 1 yıllık anlaşma yaptım. Başkanıma "ben sizi tanıyayım siz beni tanıyın" dedim. Mukavelenin hiçbir önemi yok. Önemli olan Eskişehirspor'u olduğu durumdan kurtarmak. Ondan sonra, ben burada başarılı olduktan, sonra zaten oturup konuşuruz" şeklinde konuştu.

HOŞCAN: "DEĞİŞİM ESKİŞEHİRSPOR'U İYİ NOKTALARA GETİRECEKTİR"

Değişimin camiaya hayırlı olmasını dileyen başkan Mesut Hoşcan ise, "Bazen değişimler iyi şeyler getirir. Biz de Eskişehirspor olarak bu kararı aldık. Şu anda içinde bulunduğumuz başarı grafiğinin iyi olmadığının farkındayız ve üzüntülüyüz. Onun için bu değişim yapma kararını aldık. Bu kararla birlikte yeni hocamızla Eskişehirspor iyi noktalara gelecektir. Biz İsmail hoca ile araştırma yaparken çok hassas davrandık. Kendisinin Türk futboluna verdiği hizmetler belli. Süper Lig'i iyi tanıyan bir hocamız" dedi.

İsmail Kartal iş başı yaptı

İsmail Kartal iş başı yaptı