Vodafone 37. İstanbul Maratonu basın toplantısı yapıldı. Maratonun sloganı olan "Kadına Şiddete Dur" teması basın toplantısında büyük alkış aldı.

Bu sene "Kadına Şiddete Dur" de sloganıyla koşulacak olan Vodafone 37. İstanbul Maratonu'nun basın toplantısı yapıldı. Ataköy Aslı Çakır Alptekin Spor Salonu'nda gerçekleştirilen toplantıda İstanbul Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Göksel Gümüşdağ, Spor A.Ş. Genel Müdürü İsmail Özbayraktar, Vodafone Türkiye İcra Kurulu Başkanı Ender Buruk ve Atletizm Federasyonu Başkanı Fatih Çintimar açıklamalarda bulundu.

ÖZBAYRAKTAR: "İHTİYAÇ SAHİPLERİNE YARDIMLARINIZI ULAŞTIRACAĞIZ"

İsmail Özbayraktar, maratonun "Kadına Şiddete Dur De" sloganıyla koşulacağını hatırlatarak, "İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş'ın talimatıyla bu temayı belirledik. Kadınlara karşı uygulanan şiddette gerçekten çok kötü örneklerimiz var. Biz her türlü şiddete karşıyız ve maratonumuzda bu temayı işleyeceğiz. "Kadına şiddete dur de" sloganıyla koşacağız. Öte yandan bu sene yeşil maraton uygulamasını devam ettiriyoruz. Maratondan önce ise dış kıyafetlerimizi toplama yerlerine bıraktıktan sonra kadınlarımızı koruma koordinasyon merkezinde ihtiyaç sahiplerine bu yardımlarınızı ulaştıracağız. Biz ilk defa geçen sene 2 bin gönüllü ile çalışmıştık maratonumuzda. Bu sene de gönüllü sayımız yine 2 bin olacak. Biz İstanbul aşkına koşarken kadına şiddete dur diyeceğiz. Bütün İstanbulluları Pazar günü maratonumuza bekliyoruz" açıklamasını yaptı.

Atletizm Federasyonu Başkanı Fatih Çintimar, Vodafone 37. İstanbul Maratonu'na desteklerinden dolayı bütün sponsorlara teşekkür ederek sözlerine başladı. Pazar günü koşulacak maratona herkesi beklediklerini ekleyen Çintimar, katılım her geçen gün artması konusunda ellerinden geleni yapacaklarını ifade etti.

GÜMÜŞDAĞ: "ŞEHİR İSİMLERİYLE YAPILAN MARATONLARA ÇOK BÜYÜK DESTEK VAR"

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Göksel Gümüşdağ, maratonun şehrin tanıtımında müthiş bir katkısı olduğunu ifade ederek, "Ben Paris, Berlin, New York maratonlarına da gittim. Şehir isimleriyle yapılan maratonlara çok büyük destek var. Dünyadaki tüm maratonları izlediğimizde bizim ne eksiğimiz var dediğimizde profesyonel koşucuların dışında vatandaşların yarışa ve maratona katılımı konusunda sıkıntı yaşıyoruz. Köprüde bu kalabalığı, heyecanı yaşıyoruz ama Sultanahmet'e gelişimiz konusunda sıkıntı yaşıyoruz. Halkın katılımı noktasında 100-150 binlerde frenlemek zorunda kalıyoruz. Biz majör maratonların arasında olmak istiyoruz. Şu an dünyada altıncıyız. Uluslararası alanda çalışmalarımızı devam ettiriyoruz. Dünyada iki kıta arasında koşulan tek maraton İstanbul. Pazar günü hava oldukça güzel ve maratonumuzun çok daha iyi geçeceğine eminim. İş ortaklarımıza sonsuz teşekkür ediyorum" dedi.

BURUK: "MARATONU ŞEHİR EFSANESİNE DÖNÜŞTÜRECEĞİZ"

Maratonu bu yıl bir şehir festivaline dönüştüreceklerini ifade eden Vodafone Türkiye İcra Kurulu Başkan Yardımcısı Ender Buruk, şunları söyledi:

"Bizler Vodafone İstanbul Maratonu'nu sadece spor etkinliği olarak değil, İstanbul'un global bir marka şehre dönüşmesi hedefiyle de destekliyoruz. Bu kapsamda maraton gününü bir şehir festivaline çevirmek amacıyla şehrin dört bir yanında etkinlikler düzenleyeceğiz. Maraton rotasında yer alan Karaköy sokakları adeta festival alanına dönüşecek. Tophane Meydanı'nda kurulacak Vodafone FreeZone sahnesinde 12.00'den itibaren Yüzyüzeyken Konuşuruz, Yok Öyle Kararlı Şeyler, Adamlar, The Away Days ve Entegre gibi müzik grupları müzikle dolu keyifli bir pazar geçirtecek. Karaköy'ün ara sokaklarındaki mini sahnelerde sokak sanatçıları performanslarını sergileyecek. Vodafone aboneleri, 14-15 Kasım günleri boyunca Karaköy ağırlıklı olmak üzere İstanbul'un gözde mekanlarında geçerli özel indirimlerden faydalanabilecek. Bu yıl ayrıca maratonlar için geliştirdiğimiz VMaraton uygulamasını tamamen yeniledik. VMaraton, katılımcıların adeta "maraton pusulası" olacak. Vodafone abonelerine 8 km'lik halk yürüyüşünün sonlanacağı Vodafone Arena önünde bulunan Dolmabahçe etkinlik alanında ücretsiz WiFi erişimi sunacağız. Diğer yandan, bu yıl ilk kez sunulacak Phototag uygulaması ile çipli koşucular parkur üzerinde koşarken çekilmiş fotoğraflarına maraton sonrasında ulaşabilecek. Tüm İstanbulluları pazar günü maraton ve festival coşkusunu yaşamaya davet ediyoruz."

Vodafone 37. İstanbul Maratonu'nun basın toplantısının ardından toplu fotoğraf çekimi yapıldı. Ardından ilkokul öğrencilerinin resim yarışmasında dereceye girenlerin ödülleri sinema dünyasının ünlüleri tarafından takdim edildi. Maraton Fuarı da cumartesi gününe kadar ziyaretçilerine kapılarını açtı.

İstanbul Maratonu ‘Kadına Şiddete Dur’ diyecek

İstanbul Maratonu ‘Kadına Şiddete Dur’ diyecek