Gaziantepspor, İstanbul'da oynadığı 22 maçta 4 beraberlik alırken, 18 kez de yenildi. Gaziantepspor, İstanbul ekipleri karşısında en son galibiyetini 2012-2013 sezonunun 30. haftasında Medipol Başakşehir'i deplasmanda 3-1 yenerek aldı.

Spor Toto Süper Lig'in 7. haftasında ligin formda ekibi Osmanlıspor'u konuk edecek olan Gaziantepspor, maçın hazırlıklarına tüm hızıyla devam ediyor. Galatasaray mağlubiyeti sonrası Osmanlıspor maçı hazırlıklarına başlayan Gaziantepspor'da oyuncular teknik ekip yönetiminde yapılan antrenmana ısınma koşusu ve açma germe egzersizleri ile başladı. Antrenmanın ana bölümünde koşu ve yarı alanda çift kale oyun çalışmaları ve teknik taktik çalışmaları gerçekleştirildi.

İSTANBUL'DA GALİBİYET HASRETİ 23 MAÇA ÇIKTI

Süper Lig'in 6. haftasında deplasmanda Galatasaray'a konuk olan kırmızı-siyahlılar, İstanbul ekiplerine karşı yine galibiyet alamadı. İstanbul ekipleri karşısında en son galibiyetini 2012-2013 sezonunun 30. haftasında İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ni (Medipol Başakşehir) 3-1 yenerek aldı. Uzun zamandır İstanbul ekipleriyle karşılaştığı maçlarda galibiyet yüzü göremeyen kırmızı-siyahlılar, İstanbul temsilcileriyle oynadığı 22 maçta sadece 4 beraberlik alırken, 18 defa da yenildi. Kırmızı-siyahlılar 2015-2016 sezonunda şimdiye kadar İstanbul ekiplerinden evinde Kasımpaşa'ya 3-0 ve yine evinde Beşiktaş'a 4-0 gibi farklı skorlarla mağlup olurken, son olarak cumartesi günü ligin son şampiyonu Galatasaray'a karşı 1-0 öne geçmesine rağmen 2-1 mağlup olmaktan kurtulamadı. Kırmızı-siyahlılar ligin 7. haftasında kendi evinde Osmanlıspor'u yenerek hem Galatasaray mağlubiyetini unutturmak hem de milli maç arasına moralli girmek istiyor.