Fenerbahçe-Galatasaray derbisini yönetecek Fırat Aydınus, iki takım arasındaki 8. mücadelesinde düdük çalacak. Bu karşılaşmalarda 3 kez sarı-lacivertliler galip gelirken, 2 kez de sarı-kırmızılılar gülen taraf oldu. Taraflar 2 mücadelede ise yenişemedi.

Spor Toto Süper Lig'in 9. haftasında pazar günü saat 19.00'da Ülker stadyumu Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Spor Kompleksi'nde karşı karşıya gelecek olan Fenerbahçe - Galatasaray derbisini Fıray Aydınus yönetecek. Fırat Aydınus, bugüne kadar iki takım arasında oynanan 7 karşılaşmayı yönetti. Bu maçlardan 3 kez sarı-lacivertliler galip gelirken, sarı-kırmızılılar 2 kez sahadan gülerek ayrıldı. 2 karşılaşmada ise taraflar birbirine yenişemedi.

AYDINUS'TAN 7 KIRMIZI KART

Bugüne kadar 7 kez yönettiği Fenerbahçe - Galatasaray karşılaşmasında Fırat Aydınus, toplam 7 kırmızı kartına başvurdu. Bu kartlardan 4 tanesini sarı-lacivertlilere gösterirken, 3 kez de sarı-kırmızılı futbolcuları oyun dışına gönderdi. En çok kırmızı kart gösterdiği karşılaşma ise 12 Nisan 2009 yılında Ali Sami Yen Stadı'nda oynanan mücadele oldu. Aydınus, iki ekibe de 2'şer olmak üzere 4 kez kırmızı kartını kullandı. Bu karşılaşmada sarı-kırmızılardan Arda Turan ve Emre Aşık, sarı-lacivertlilerde ise Lugano ve Semih Şentürk oyundan atılmıştı. Öte yandan Aydınus, iki ekibe de toplam 33 kez sarı kart gösterdi.