Mustafa Denizli 'nin istifasının ardından ilk olarak Bülent Ünder'e teklif götürüp olumsuz yanıt alan sarı kırmızılı yönetim, ezki kaptan Bülent Korkmaz'la da anlaşma sağlayamadı. Korkmaz, Galatasaray yönetiminin sezon sonuna kadar sözleşme teklifine karşın "15 aylık mukavele yaparsak gelirim" cevabını verdi. Sarı-kırmızılılar ise bu talebi kabul etmedi ve anlaşma ihtimali ortadan kalktı.   

Hürriyet Gazetesi'nin haberine göre; bu gelişmenin ardından Galatasaray Yönetim Kurulu, geçtiğimiz ay altyapının başına getirilenJan Olde Riekerink 'i teknik direktörlük görevine getirme kararı aldı. Riekerink, ilk sınavını 20 Mart Pazar günü Fenerbahçe derbisinde verecek.

JAN OLDE RIEKERINK KİMDİR?

22 Şubat 1963'te Hollanda'da dünyaya gelen Jan Olde Riekerink, 1986-1993 yılları arasında profesyonel futbol oynadı. Sparta Rotterdam, Dordrecht ve Telstar takımlarında forma giydi. 1995'te Ajax altyapısında antrenörlüğe başladı. 2002-2003 sezonunda Belçika Ligi'nde Gent'i, 2004-2005'te Hollanda'da Emmen'i çalıştırdı. Daha sonra 1'er yıl Porto ve Metalurh Donetsk takımlarında yardımcı antrenörlük yaptı. 2007-2011 yılları arasında Ajax Futbol Akademisi'ni yönetti. 2011-2015 yılları arasında Çin'de U16 ve U20 milli takımlarının teknik direktörlüğünü yapan Riekerink, geçtiğimiz Şubat ayında Galatasaray Kulübü ile altyapı için sözleşme imzaladı.   

Altyapı konusunda uzman olan Riekerink, Hollanda futboluna Sneijder, De Jong, Stekelenburg, Van der Wiel, Van Der Vaart gibi yıldızları kazandırdı.

GALATASARAY RESMEN AÇIKLADI

Sarı-kırmızılı kulübün resmi internet sitesinde yer alan açıklama şöyle:

"Sportif A.Ş. Yönetim Kurulu toplantısında alınan karara göre, Galatasaray Profesyonel Futbol Takımı 2015-2016 sezonunun sonuna kadar, kulübümüzde görev yapan Teknik Direktör Jan Olde Riekerink ile sahaya çıkacaktır."