Igor Tudor, vatandaşı Nikola Kalinic ile Eren Derdiyok'un iyi bir ikili olacağı yönde rapor beyan etmesi ve Hırvat golcüyü ısrarla istemesi üzerine harekete geçen Galatasaray yönetimi, zaman kaybetmeden bu transfer için nabız yoklamaya başladı. Fiorentina forması giyen Kalinic için sezon sonu ilk teklifini sunmaya hazırlanan yönetim, talipleri çok olan oyuncuyu kadrosuna katmak için İgor Tudor kozunu masaya yatırmayı planlıyor.

Nikola Kalinic'in İtalyan temsilcisi ile olan sözleşmesi 2019 sezonunun sonunda bitiyor. Tudor'un çok istemesi üzerine önceliği bu transfere veren Galatasaray yönetimi, oyuncuya sarı-kırmızılı formayı giydirebilmek için İgor Tudor etkisini kullanmayı düşünüyor. UEFA ile yaptığı anlaşmayı da bu yıl tamamlayan yönetim, bu oyuncu için kesenin ağzını açmayı planlıyor.

Mor Menekşelerde bu sezon İtalya Serie A ve Avrupa Ligi'nde toplam 35 maça çıkan Nikola Kalinic, bu karşılaşmalarda attığı 19 gol, yaptığı 4 asistle bir anda Avrupa kulüplerinin iştahını kabarttı. Galatasaray gibi bir çok kulüp sezon sonu Fiorentina'nın kapısını çalma hazırlığı yaparken, İgor Tudor'un da oyuncuya Galatasaray'a getirmek adına ikna turlarına başlayacağı öğrenildi.