Mersin İdmanyurdu Teknik Direktörü Mesut Bakkal, 4-0'lık Osmanlıspor mağlubiyeti sonrası görevinden istifa ettiğini açıkladı.

Bakkal, maç sonrası düzenlenen basın toplantısında, bugün itibariyle Mersin İdmanyurdu'ndaki görevinden ayrıldığını söyledi. Şu anda söyleyeceklerini herkese mal etmek istemediğini dile getiren Bakkal, "Bazen bırakacağın yeri de duracağın yeri de iyi bilmek gerekiyor. Nasipten öte bir şey yok. Belki bazı şeyler olmuyorsa, olmaması gerektiğindendir. Bizler adam gibi geldik adam gibi gideriz. Hiç kimsenin bize küfür etmeye hakkı yok. İstifa diye bağırabilirsiniz, tribün aşağı inebilir ama ne ben ne futbolcularım ne de ekibim bu küfrü hak etmiyoruz" dedi.

Çok talihsiz maçlar oynadıklarını, özellikle Beşiktaş maçından sonra Akhisar maçında büyük talihsizlikler yaşadıklarını ifade eden Bakkal, "Bir talihsizlik var, inşallah bu talihsizlikler bendendir. Ben camiacı biriyim. Burada da çok iyi dostlarımız oldu. Giderken beş kuruş da talebim olmaz. Sığıntı gibi kaliyim diye bir şey de yok. Önemli olan burada Mersin'in başarısıdır. İnşallah benden sonra düzelir. 30 dakikaya kadar iyi götürdüğümüz oyunda geri pasıyla gol yiyoruz. Bir şeyler var yani. İyi işler yapmaya çalışan bir ekip var. Kimsenin iyi niyetinden şüphem yok. Ama hakikaten üzüldüm. Bu kadar iyi şeyler yapmaya çalıştığım camiada küfür edilmesi benim gücüme gitti. İstifa diye bağırabilirsiniz ama "bilmem ne git, bilmem ne git" bunu hak etmiyorum. Bu saatten sonra kalmanın bir anlamı olmadığını düşünüyorum. Çünkü camianın da önünü açmamız gerekiyor. İleriki dönemlerde herkesin bir birine işi düşecek, aynı camianın içindeyiz. Bizim dostluklarımızın bozulmaması gerekiyor. Herkes hakkını helal etsin. Elimden geldiği kadar bir şeyler yapmaya çalıştım ama hayatımın en talihsiz maçlarını oynadım. İnşallah talihsizlik, şanssızlık bendedir" diye konuştu.

"TAKIMIN TUTTUĞU OTOBÜSLE GELİP "İSTİFA" DİYE BAĞIRIYORLARSA, ALTINDA BİR ŞEYLER ARAMAK LAZIM"

Küfrü hak edecek hiçbir şey yapmadığını vurgulayan Bakkal, şöyle devam etti:

"Bu bana değil bir başkasına da yapılacaktır. İkinci maçta söyledim, 15 kişi istifa diye bağırıyor dedim, kimse inanmadı. Kulübün tuttuğu otobüsle maça gelip de teknik direktör istifa diye bağırıyorsa, bunun altında bir şeyler aramak gerekiyor. Ondan sonraki buradaki maçta yine aynı grup bağırıyorsa. Oyuncularımla da konuştum. Hakkınızı helal edin dedim. Duracağımız yeri de biliyoruz çok şükür. Benim derdim ne para ne pul. Bir tek derdim vardı, o da başarılı olmak. Basın mensuplarından bir ricam var, tesis inşaatının bitmesine destek olun. Ben hakkımı helal ediyorum. Bir kez daha söylüyorum. Ben o küfürleri hak etmedim, aynen de iade ediyorum."

Bakkal, istifasının yönetime sunup sunmadığı ile ilgili bir soruya ise, "Gerek yok. Bu kadar taşkınlıktan sonra gerek yok, ben kalmam zaten. Bu kadar iş cıvıdıktan sonra kalınır mı? Bağlasanız kalmam" şeklinde cevap verdi.