Fenerbahçe'nin unutulmaz yıldızlarından Alex de Souza, bugün 38 yaşına bastı.

14 Eylül 1977 tarihinde dünyaya gelen Alex, sarı lacivertli takımda 8 yıl top koşturdu. Türkiye'de 3 Süper Lig Şampiyonluğu, 1 Türkiye Kupası, 2 Süper Kupa sevinci yaşayan Brezilyalı oyuncu, 2 kez de gol kralı oldu. 2007-2008 sezonunda Şampiyonlar Ligi'nin asist kralı olan Alex, Türkiye'de de 100'ler kulübü girmeyi de başardı. 2012 yılında futbola başladığı Coritiba takımına geri dönen yıldız oyuncu, 19 Şubat 2014 tarihinde bininci maçına çıktı. Alex, 7 Aralık 2014 tarihinde de Bahia maçı ile profesyonel futbol hayatına nokta koydu.

NELER YAPTI NELER !

Alex de Souza, Fenerbahçe forması ile çıktığı toplam 344 maçta 172 gol attı. 139 da asist yapan Brezilyalı, 4 kez asist kralı olarak, Süper Lig ve Fenerbahçe tarihinde bunu başaran tek yabancı futbolcu oldu. Süper Lig tarihinde en çok gol atan yabancı oyuncu unvanının sahibi olan Brezilyalı, Türkiye kariyeri boyunca tam 8 kez da hat-trick yaptı.

CANER UNUTMADI

Brezilyalı oyuncunun doğum gününü birçok Fenerbahçe taraftarının yanı sıra başarılı sol bek Caner Erkin de unutmadı. Caner, Twitter hesabından, "Doğum günün kutlu olsun kapitano (kaptan)" yazdı. Alex de gelen kutlama mesajlarına teşekkür ederek yanıt verdi.

İyi ki doğdun Kaptan

İyi ki doğdun Kaptan