Fenerbahçe'nin yeni transferi Brezilyalı Josef de Souza, Topuk Yaylası Tesisleri'nde düzenlenen törende, kendisini 4 yıllığına sarı-lacivertli formaya bağlayan imzayı attı.

Yeni sezon hazırlıklarını Düzce Topuk Yaylası Tesisleri'nde sürdüren ve transfer döneminde birçok yıldız ismi kadrosuna katan Fenerbahçe'de, yeni transfer Josef de Souza için imza töreni düzenlendi. Kendisini 4 yıllığına sarı-lacivertli formaya bağlayan imzayı atan Souza yaptığı açıklamada, Fenerbahçe'nin oyuncusu olmaktan dolayı çok mutlu olduğunu söyledi.

"UMARIM KUPALAR KAZANMADA YARDIMCI OLURUM"

Daha önce takım oynayan arkadaşları olduğunu belirten Souza, "Fenerbahçe'de daha önce oynamış ve oynamakta olan arkadaşlarım burayla ilgili olumlu görüşler bildirdiler. Buranın büyüklüğünü anlattılar. Eminim ki Fenerbahçe tercihi benim için çok güzel bir seçim oldu. Umarım Fenerbahçe'nin kupalar kazanmasına yardımcı olurum" dedi.

"ALEX İLE KONUŞTUM"

Fenerbahçe'ye transferi öncesi Alex ile konuştuğunu belirten deneyimli oyuncu, "Ne Alex Telles ne de Fernandao ile konuştum. Alex de Souza Fenerbahçe için büyük işler yapmış birçok insanın idol olarak gördüğü bir isim. Bana Fenerbahçe ile ilgili harika bilgiler verdi. Fenerbahçe'ye kesinlikle gelmemi söyledi. Kulüple ilgili çok olumlu bilgiler verdi. Övgü dolu sözler kullandı. "Eğer transferin gerçekleşirse senin için büyük bir adım olur" dedi. Ben de gerçekten buraya gelmeyi kesinlikle kafama koydum. Burada olmaktan çok mutluyum. Umarım birlikte başarıya ulaşabiliriz" ifadelerini kullandı.

"FİZİKSEL SORUN YAŞAYACAĞIMI SANMIYORUM"

Fiziksel sorun yaşayacağını sanmadığını belirten Souza, bugüne kadar bir fiziksel sorun yaşamadığını vurgulayarak, "Bu sene de böyle bir sorun yaşayacağımı düşünmüyorum. Hiçbir zaman uzun süre sahadan uzak kalmak zorunda olduğum bir sakatlık yaşamadım. Burada da böyle bir korkum yok. Daha iyi de olduğunu düşünüyorum sezonun başlaması. Maç oynayarak buraya gelmiş olmamın maç formumu kazanmış bir şekilde geldim. Ben neler yapabileceğimi biliyorum. Bu formumla takıma katkıda bulunabilirim" diye konuştu.

"ORTA SAHADA HER İKİ POZİSYONDA DA OYNAYABİLİRİM"

Orta sahada her iki pozisyonda da görev alabildiğini belirten Brezilyalı oyuncu, "İleriye dönük hem de defansif anlamda da oynayabiliyorum. Porto'da Pereira ile çalıştığımız dönemde daha defansif bir orta saha şeklinde oynuyordum. Ama Sao Paula'da daha fazla hücuma katkıda bulunuyor daha önde oynuyordu. Hocamız beni nerede kullanacağına karar verecek. Ben bu konunda rahatım, hocamız ne karar verirse saygı duyacağım. Ben takıma faydalı olmaya çalışacağım" şeklinde konuştu.

"HOCAMIZ KALİTEMİ BİLDİĞİ İÇİN TEKRAR ÇALIŞMAK İSTEDİ"

Souza, Vitor Pereira'nın kendisinin potansiyelini ve kalitesini bildiği için Fenerbahçe'de oynamasını istediğini söyleyerek, "Porto'da oynarken başarılı olmadığım bir dönem yaşadım. O zaman şu anda Manchester City forması giyen Fernandao oynuyordu. İlk 11'de hep o oynuyordu. Hocamız tercihini ondan yana kullanıyordu. Ben dışarıda kalmak zorunda kalıyordum. Ama Brezilya'ya gitmek istedim ama Pereira beni bırakmak istemedi. Çünkü kalitemi ve potansiyelimi neler yapabileceğimi biliyordum ama ben Brezilya'ya dönerek kendimi bulmak istiyordum. O nedenle Brezilya'ya döndüm. Ama hocamız kalitemi ve potansiyelimi bildiği için benimle tekrar çalışmak istedi. Beni buraya getirdi" dedi.

"TESİS DÜNYA STANDARTLARINDA BİR TESİS"

Düzce Topuk Yaylası Tesisleri hakkında da düşüncelerini paylaşan Souza, "Çok farklı bir tesis. Dünya standartlarında bir tesis belki de dünyanın en güzel tesislerinden birisi. Başka kulüplerde çalıştım, ama bu tesis gerçekten en iyilerinden biri. Bize her türlü imkan sunulmuş durumda. Bu kadar güzel olmasa yurt dışında bu kadar yankı bulmazdı" açıklamalarında bulundu.

TERRANEO: "SOUZA'YI ARAMIZDA GÖRMEKTEN ÇOK MUTLUYUZ"

Fenerbahçe Sportif Direktörü Giuliano Terraneo ise yaptığı açıklamada, "Benim için yeni olmayan bir transferi açıklamak için buradayız. Bir süredir takımla çalışıyor. De Souza gibi bir oyuncuyu burada görmekten, iyi tanıtmaktan çok mutluyum. Belli bir zaman aldı bizim için bu oyunculu buraya getirmek. Sonuçta böyle bir büyük bir oyuncunun bizimle beraber olduğu için çok mutluyum. Hem bizim idari anlamda hem teknik heyetimizin çok fazlasıyla istediği bir oyuncuydu. De Souza'yı aramızda görmekten çok mutluyuz. Bizim için onun transferinin başarı olduğunu düşünüyorum" ifadelerini kullandı.

"SIRADAN OYUNCULAR GETİRMEDİK"

Sıradan oyuncular getirmediklerini belirten Terraneo, "Geleceğe yönelik planımız şu ana kadar yaptığımız işler iyi bir şekilde yürüsün, yaptıklarımız işlesin, buradaki akış iyi bir şekilde devam etsin. Oyunculara ve hocalarımıza yardım edelim. Ben bunu yapmaya çalışacağım. Buraya getirdiğimiz oyuncular kıymetli oyuncular. Sıradan oyuncular getirmedik. Buraya gerçekten insan adamlar getirdik. O yüzden yardımcı olmaya çalışacağız onlara" dedi.

Josef de Souza imzayı attı

Josef de Souza imzayı attı