Büyük, Genç ve Ümit Judo Milli Takımları, bu hafta sonu, Avrupa'nın üç farklı ülkesinde mindere çıktı ve üçü altın toplam 10 madalya kazandı.

Judoda 2015 takvimi, yaz sezonuyla birlikte tempo kazandı. 6-7 Haziran hafta sonunda Avrupa'nın üç farklı ülkesinde, üç yaş grubu için turnuvalar vardı ve hepsinde boy gösteren milli judocular, üçü altın toplam on madalya topladı.

2016 Yaz Olimpiyatı'na maksimum sporcu ile katılma hedefinde olan Türkiye Büyükler Judo Milli Takımı, bu hafta sonu Belarus'un başkenti Minsk'te puan için minderdeydi.

Belarus'taki Avrupa Açık'ta 60 kiloda Bekir Özlü gümüş, 63 kiloda Büşra Katipoğlu bronz madalya kazandı. Önceki hafta Romanya'daki Avrupa Açık'ta altın madalya alan Bekir, Belarus'ta üç rakibini eleyip finalist oldu. Ancak kazandığı yarı final maçında ayak bileğinden sakatlanınca final maçına çıkamadı ve gümüş madalya taktı. 63 kiloda ise bronz madalya maçı iki Türk sporcuyu buluşturdu. Büşra Katipoğlu, milli takım arkadaşı Tuğba Zehir'i cezayla yenip, kürsüye çıktı.

GENÇLERDE TÜRK FİNALİ

Türkiye'nin dünya judosunda söz sahibi olduğu yaş grubu olan gençler kategorisinde ise bu hafta sonu gözler Avusturya'daydı. Genç judocular, Liebnitz'de ikisi altın toplam dört madalya aldı. Dört madalya kızlarda ve hafif sıkletlerde geldi.

Türkiye judosunun yıldız isimlerinden Melisa Çakmaklı, Liebnitz'de 44 kiloda üç rakibini eledikten sonra finalde milli takım arkadaşı Tuğba Yayla'yı da yenip, şampiyon oldu. İki milli sporcunun finalde eşleşmesi, kalabalık tribünlerden alkış aldı.

48 kiloda ise Gülkader Şentürk, dört rakibini yenip altın madalya alırken, aynı sıklette Rabia Şenyayla da bronz madalyanın sahibi oldu.

ÜMİTLERDEN DÖRT MADALYA

Judo Ümit Milli Takımı ise bu hafta sonu Polonya'da ter döktü. 26 ülkeden 445 judocunun yarıştığı müsabakada 52 kiloda İrem Korkmaz şampiyon olmayı başardı. İrem, bu sezon üçüncü kez uluslararası maçta şampiyonluk almış oldu. 66 kiloda Bilal Çiloğlu gümüş, Uğur Sarıkaya bronz ve 55 kiloda Uğurcan Zehir bronz madalya kazandılar.

Türkiye, gençlerde katıldığı turnuvada takımlar klasmanında üçüncü sırayı, ümitlerde ise beşinci sırayı aldı.