Süper Lig’in 31. haftasına 32 puanla düşme potasındaki takımlarla puan farkı 6 olan ve hafta içinde Teknik Direktör Mutlu Topçu ile yollarını ayıran Gaziantepspor, 67 puanla şampiyonluk mücadelesi veren Fenerbahçe’ye konuk olacak. Kırmızı-siyahlı takım, sezonun ilk yarısında Gaziantep’teki maçta sarı-lacivertli takımla 2-2 berabere kalmıştı.

Gaziantepspor’da müsabaka öncesinde Prince Desire sakatlığı nedeniyle maç kadrosuna dahil edilmedi. Süresiz kadro dışı kalan Erdem Şen de yarınki maçta görev alamayacak başka bir oyuncu. Kırmızı-siyahlı ekipte kart cezaları sona eren kaptan Elyasa ve Marçal, Fenebahçe maçında forma giyebilecek.

Gaziantepspor gelecek haftaki Eskişehirspor mücadelesi öncesi sarı kart ceza sınırında bulunan tek isim ise başarılı sağ bek Barış Yardımcı.

DEPLASMANDA KAYBETMİYOR

Bu sezon özellikle dış sahalarda oynadığı maçlarda sonuca giden Gaziantepspor, deplasmandaki son 5 karşılaşmada sadece 2 kez yenildi.

Ligdeki son deplasman galibiyetini 18. haftada yine bir İstanbul takımı Kasımpaşa’yı 2-1 yenerek elde eden kırmızı-siyahlı takım, ardından Beşiktaş (4-0), Kayserispor (2-2), Osmanlıspor (1-1), Mersin İdmanyurdu (0-0) ve Medipol Başakşehir’e (4-1) üstünlük sağlayamadı.

Gaziantepspor, Fenerbahçe maçıyla deplasmanda kazanamama serisinin yanı sıra ligdeki 7 maçlık galibiyet hasretini de sonlandırarak, moral bulmak istiyor.

60. RANDEVU

Fenerbahçe ile Gaziantepspor, yapacakları maçla lig tarihinde 60. kez karşı karşıya gelecek.

İki takım arasında geride kalan maçlarda Fenerbahçe’nin galibiyet sayısında 39-11 üstünlüğü bulunuyor. Taraflar 9 maçta da eşitliği bozamazken, Fenerbahçe 125, Gaziantepspor ise 57 gol attı.

Geçen sezonki maçları Fenerbahçe evinde 1-0, deplasmanda da 5-0’lık skorlarla kazandı.

SON 9 MAÇTA EV SAHİBİ ÜSTÜN

İki takım arasında Süper Lig’de yapılan son 9 maçta da Fenerbahçe galip geldi. Gaziantepspor, 2010-2011 sezonunun ilk yarısında evinde 2-1 kazandığı maçın ardından Fenerbahçe ile yaptığı 9 lig müsabakasını da yitirirdi.

Sezonun ilk yarısında Gaziantep’de yapılan müsabaka 2-2 beraberlik ile sonuçlandı.