Hollanda'nın Arhneim kentindeki Renkum kasabasında yeni sezon hazırlıklarını sürdüren Trabzonspor'un, yurt dışı kamp programının 10 günlük ilk etabı sona erdi.

Trabzonspor 10 gün boyunca 10'u aşkın antrenman ve 2 hazırlık maçı yapabildi. Sadece 1 gün izin yapan Karadeniz ekibinde teknik direktör Shota Arveladze antrenmanlarda kondisyon ve taktik ağırlıklı çalışmalar üzerinde durdu. Oynanan iki hazırlık maçından da galibiyetle ayrılan bordo-mavililerde Gürcü teknik adam, takımı ve oyuncuları tanıma fırsatı yakaladı.

SHOTA OLUMSUZ HAVAYI DAĞITTI

Trabzonspor'da teknik direktör Shota Arveladze'nin takımın başına gelmesi, Ersun Yanal'ın ayrılışından sonra oluşan karamsar havayı dağıttı. Gol kralı olduğu Trabzonspor'a 18 yıllık bir aranın ardından teknik direktör olarak Trabzon'a gelen Shota, gelişinin ardından yeni takımıyla birlikte Hollanda'ya hareket etti. Gürcü teknik adam takımla birlikte ilk çalışmasını bu ülkede yaptı. Kalabalık bir oyuncu topluluğu ile ilk antrenmanına çıkan Gürcü teknik adam esprili kimliğinin yanı sıra saha içindeki ciddi duruşuyla oyuncularına samimi bir çalışma ortamı oluşturmaya çalıştı. Sabah antrenmanlarını büyük çoğunluğunu kondisyon ağırlıklı yaptıran Shota Arveladze'nin, 67 yaşındaki yardımcısı Laszlo Jambor performansıyla birlikte yaptırdığı zor hareketler futbolcuları zorladı. Gürcü teknik adam ise hareketleri eksik yapan oyuncularını tatlı dille eleştirmeyi de ihmal etmedi.

KADRO ŞİŞKİNLİĞİ GÜRCÜ TEKNİK ADAMI ZORLADI

Trabzonspor kampın ilk gününde 30 kişilik bir oyuncu kadrosu ile çalıştı. Hakan Arıkan'ın kamptan ayrılmasıyla bu sayı 29'a düşse de ülkesinde tedavi olan Cardozo dışında sıtma hastalığı geçiren Waris ve izinli olan Medjani kampa 6 Temmuz'da katıldı. A2 takımı kalecisi Yavuz Aygün'ün de gelmesiyle birlikte bu sayı 33'e çıktı. Kampın bitimine iki gün kala M'Bia ile birlikte bu rakam 34'e yükselirken, gelecek olan yeni transferlerle birlikte oyuncu kadrosunun 37'yi bulması beklenirken teknik direktör Shota Arveladze, en az 10 futbolcuya kulüp bulunmasını isteyecek.

SHOTA TAKIMI KISA ZAMANDA KAYNAŞTIRDI

Trabzonspor'da teknik direktör Shota Arveladze'nin takımı kısa zamanda kaynaştırması dikkat çekti. Antrenmanlardan geri kalan bölümlerde futbolcularla bir araya gelerek onlarla vakit geçiren Gürcü teknik adam, toplu ve teke tek yaptığı görüşmelerde futbolculara güven aşılarken yaptığı esprilerle de oyuncuların motivasyonunu artırıyor. Yeni sezon hazırlıklarının ilk günleri olmasına rağmen yapılan çift kale maçlarda takımın istekli, hırslı ve uyumlu bir görüntü vermesi Shota'yı sevindirdi.

FUTBOLCULAR İKİ HAZIRLIK MAÇINDA KENDİLERİNİ GÖSTERMEYE ÇALIŞTI

Geçtiğimiz sezon kadroda bulunan oyuncuların yanı sıra başka takımlarda kiralık oynayan ve sezon sonu takıma dönen oyuncular da yeni sezonda Shota Arveladze'nin gözüne girmek için büyük bir mücadele veriyorlar. Kampta her oyuncusunun performansını yakından görmek isteyen Gürcü teknik adam, futbolcuların antrenman performanslarını da tek tek not aldırıyor. Takımdan gidecek ve kalacak oyuncuların durumlarına kamp döneminde karar vermeyi planlayan Shota, her oyuncusuna da eşit mesafede olduğunu kamp başında yaptığı toplantıda anlattı.

Trabzonspor ilk hazırlık maçını, Arnheim Amatör Lig karmasıyla oynadı, Bu maçı 5-0 kazanan bordo-mavililer, ikinci hazırlık maçın da ise Belçika 2. lig ekiplerinden White Star Bruxelles'i 3-1 mağlup etti. Shota'nın yardımcısı Giorgi Devdariani bu maçlarda notlar tutarak teknik direktör Shota Arveladze'ye bir rapor halinde sundu.

İKİ OYUNCU SAKATLIK YAŞADI

Trabzonspor'da kampın ilk günlerinde Deniz Yılmaz sakatlık yaşadı. Ardından Rumen oyuncu Bourcenau sakatlık yaşadı. İki oyuncunun da Trabzon'da yapılacak olan son kontrollerinden sonra durumları netlik kazanacak. Yapılan ilk değerlendirmelere göre ise iki oyuncunun da 3 hafta sonra takımla birlikte çalışmalara başlayabilecekleri belirtildi.

HOLLANDA KAMPINDA ÖNE ÇIKAN İSİMLER

Trabzonspor Teknik Direktörü Shota Arveladze'nin oynanan iki hazırlık maçında ilk planda kullandığı isimlerin başında Onur Kıvrak, Mustafa Yumlu, Uğur Demirok, Kevin Constant, Özer Hurmacı, Mehmet Ekici, Okay, Yusuf Erdoğan, Zeki Yavru, Salih Dursun, Serdar Gürler, Erkan Zengin, Sefa, Aykut Demir, Carl Medjani, Waris ve Yatabare oldu.

GERİ PLANDA KALANLAR

Shota Arveladze antrenman performanslarına bakarak hazırlık maçlarında fazla forma şansı vermediği isimler ise Mustafa Akbaş, Alihan Tuncer, Soner Aydoğdu, Alper Uludağ, Ferhat Yazgan, Fatih Atik, Gökhan Karadeniz oldu. Bu isimlerden birçoğu ile ikinci kamp sonrası yollar ayrılabilir.

HAZIRLIK MAÇLARINDA GOL ATAN İSİMLER

Trabzonspor'un programında olmamasına rağmen iki hazırlık maçı oynandı. Yusuf ve Serdar (2), Gökhan, Yatabare ve Mehmet Ekici Hollanda kampında yapılan hazırlık maçlarında gol atan isimler oldu. Trabzonspor oynadığı iki hazırlık maçında rakip filelere 8 gol atıp kalesinde 1 gol gördü.

TRABZONSPOR 4 BÖLGEDE REKABETİ ARTIRACAK TRANSFERLER YAPACAK

Trabzonspor'un hazırlık kampına gelmeden önce ihtiyacı olan bölgeler hemen hemen belliydi. Buna son olarak Hakan Arıkan'ın takımdan ayrılmasından sonra kale de eklendi. Bosingwa'nın sakatlanmasından sonra sağ beke Luis Pedro Cavanda'yı kampa dahil eden Karadeniz ekibi sağlık kontrollerinden sonra bu oyuncuya resmi sözleşme imzalatacak. Stoper ve forvet hattına da transfer yapmaya hazırlanan Trabzonspor'da, teknik direktör Shota Arveladze sol bekte ise Constant'dan verim almayı planlıyor.

TARAFTAR TAKIMINI YALNIZ BIRAKMADI

Trabzonspor taraftarları Hollanda kampı sırasında takımlarını yalnız bırakmadı. Bordo-mavililerin saha antrenmanlarını ve hazırlık maçlarını kaçırmayan Gurbetçi taraftarlar zaman zaman sürprizler yaparak takımlarının yanında oldular. Teknik direktör Shota Arveladze ve futbolcularla fotoğraf çektirip imza alan taraftarlar, 10 günlük kamp süresi boyunca takıma büyük bir moral ve destek verdiler. Bordo-mavili kulüp de resmi internet sitesinden taraftarlarına teşekkür etti.