Ligde dün Antalyaspor'u deplasmanda 5-1'lik skorla mağlup eden Beşiktaş, en yakın rakipleriyle arasındaki puan farkını da 4'e çıkardı.

Uzun zamandır hem ligde hem de Avrupa Arenası'nda sahadan istediğini alan siyah-beyazlı takım, dün Antalya deplasmanında adeta şov yaptı. Yıldızlarıyla uçan Kara Kartallar Fenerbahçe ve Galatasaray'a 4 puan fark attı. Siyah-beyazlı takımın teknik direktörü Şenol Güneş, yaklaşık bir hafta önce basın mensuplarıyla yaptığı sohbet toplantısında önlerinde kritik maç trafiği olduğunu ve 20 günü kayıpsız atlatmak istediklerini ifade etmişti. Deneyimli teknik adamın işaret ettiği bu 20 günün ilk bölümünde siyah-beyazlılar 3 maç yaptı. Bu müsabakalarda Şenol Güneş'in öğrencileri toplamda 7 puan toplarken, ilk olarak ligde Rizespor'u konuk eden Beşiktaş, rakibini 1-0'lık skorla mağlup etti. Geçen hafta içerisinde ise UEFA Avrupa Ligi'nde ise Lokomotiv Moskova deplasmanına konuk olan siyah-beyazlılar zorlu Moskova deplasmanında rakibinden 1 puan koparmıştı. Şenol Güneş'in öğrencileri avantajlı bir skorla İstanbul'a dönerek lig mücadelesi öncesinde ise moral toplamıştı.

ZİRVEDEKİ YERİNİ SAĞLAMA ALDI

Dün Spor Toto Süper Lig'in 9. haftasında Antalyaspor deplasmanına konuk olan siyah-beyazlılar, rakibine 5 gol birden atarak karşılaşmadan 3 puanla ayrılan taraf oldu. Beşiktaş Teknik Direktörü Şenol Güneş'in futbolcularına işaret ettiği kritik 20 günün ilk etabının başlangıcı olan ilk 3 maçta sahadan alnının akıyla çıkan siyah-beyazlılar, ligde ezeli rakiplerine de 4 puan fark atarak zirvedeki yerini sağlama aldı. UEFA Avrupa Ligi'nde de 3 maçta 5 puan toplayan Güneş'in öğrencileri, burada da 7 puanlı lider Lokomotiv Moskova'nın bir puan altında grupta 2. sırada kendine yer buldu.

Öte yandan sadece ligin 2. haftasında Trabzonspor'a 2-1'lik skorla 3 puanı kaptıran Beşiktaş, 64 gündür hem ligde hem de Avrupa'a rakiplerine boyun eğmiyor.