Benfica, Guedes'in 10. dakikada attığı golle Beşiktaş karşısında 1-0 öne geçti. 25'te Nelsinho'nun ceza sahası dışından vuruşu ağlarla buluştu ve fark ikiye çıktı. 31'de Feysa ile skor 3-0'a geldi. Üçüncü golde top üç defa direğe çarptıktan sonra gol oldu. İlk yarı bu skorla sona erdi. 

58'de oyuna sonradan giren Cenk Tosun, Beck'in sağ kanattan ortasına voleyle havada vurdu ve kaleci Ederson'u avlayarak farkı ikiye indirdi: 3-1. 83'te Beşiktaş penaltı kazandı. Quaresma skoru 3-2'ye taşıdı. Son dakikada ise Aboubakar skoru 3-3'e getirdi.

Bu skorla Beşiktaş 7, Benfica da 8 puana yükseldi. Grubun diğer maçında Napoli Dinamo Kiev'i ağırlayacak.

Beşiktaş'ın teknik direktörü Şenol Güneş, son resmi karşılaşmaya göre kadroda iki değişiklik yaptı.

Tecrübeli teknik adam, Spor Toto Süper Lig'de Adanaspor ile oynanan karşılaşmaya göre Benfica maçında kadroda iki oyuncu değişikliğine gitti. Güneş, sakatlıkları geçen Dusko Tosic ve Adriano Correia'nın dönmesiyle takım kurgusunu değiştirdi. Adanaspor maçında savunmanın göbeğinde oynayan Atınç Nukan, Portekiz temsilcisiyle yapılan maçta yedeğe çekilirken, bu oyuncunun yerine Tosic, Marcelo ile stoperde görev aldı.

Adanaspor mücadelesinde ilk 11'de forma giyen Cenk Tosun'un da yedek başladığı karşılaşmada, forvette Vincent Aboubakar görev aldı.

Andreas Beck, son karşılaşmada olduğu gibi savunmanın göbeğinde oynarken, Adriano ise bu oyuncunun önünde hücuma destek vermeye çalıştı.

Siyah-beyazlı takımda kalede Fabricio Agosto Ramirez yer alırken, savunmanın sağında Gökhan Gönül şans buldu. Defansın önünde Tolgay Arslan ile Atiba Hutchinson'ın oynadığı Beşiktaş'ta, orta saha Adriano'nun yanı sıra Ricardo Quaresma ve Oğuzhan Özyakup'tan oluştu.

Gökhan Gönül, ilki yaşadı

Genelde Süper Lig maçlarında forma şansı bulan Gökhan Gönül, siyah-beyazlı formayla ilk kez Şampiyonlar Ligi mücadelesine çıktı.

Benfica ile yapılan ilk maçta yedek soyunan ve oyuna dahil olamayan tecrübeli futbolcu, sakatlığı nedeniyle Dinamo Kiev mücadelesinin kadrosunda yer almamıştı.

Siyah-beyazlı takımın Napoli ile yaptığı iki maçta da yedekler arasında bulunan Gökhan, yine oynama şansı yakalayamamıştı.

Demba Ba, başarı diledi

Beşiktaş'ta 2014-2015 sezonunda forma giyen ve sonraki sezon Çin'e transfer olan ancak geçirdiği ağır sakatlık nedeniyle sahalardan uzak kalan Demba Ba da eski takım arkadaşlarını yalnız bırakmadı.

Demba Ba, sahaya inerek siyah-beyazlı oyuncularla bir süre görüşürken, zorlu mücadelede futbolculara başarı diledi.

Siyah-beyazlı ekibin eski futbolcularından Pascal Nouma da tribündeki yerini aldı.

Sakatlığı nedeniyle uzun süre sahalardan uzak kalacak Caner Erkin ile UEFA listesinde yer almayan Ömer Şişmanoğlu, tribünden takım arkadaşlarına destek verdi.

İstanbul Başakşehir'den başarı mesajı

İstanbul Başakşehir Kulübü, Benfica karşısında Beşiktaş'a destek mesajı yayımladı.

İstanbul Başakşehir'in Twitter hesabında yer alan mesajda, "Benfica karşısında Beşiktaş'a başarılar dileriz. Maçtan sonra dinlenmek isterseniz biliyorsunuz burada bir eviniz daha var." ifadelerine yer verdi.

Tribünler doldu

Beşiktaş'ın gruptaki durumunu belirleyebilecek karşılaşmada siyah-beyazlı taraftarlar da takımlarını yalnız bırakmadı. Taraftarlar, tarihi maçta tribünleri doldurdu.

Az sayıdaki Benfica taraftarı da kendilerine ayrılan bölümden takımlarına destek vermeye çalıştı.

Benfica'da iki değişiklik

Benfica Teknik Direktörü Rui Vitoria, takımının Beşiktaş ile yaptığı ilk karşılaşmaya göre kadrosunda iki değişikliğe gitti.

Vitoria, ilk maçta sakatlıkları nedeniyle oynamayan Luisao ile Kostas Mitroglou'yu ikinci karşılaşmada ilk 11'de görevlendirdi. İlk maçta ilk 11'de görev alan Lisandro Lopez yedek soyunurken, Andre Horta ise kadroda yer almadı.

Kaynak: Al Jazeera