Fabricio ve Gökhan Gönül'ü takıma katan buna karşılık Gökhan Töre'yi West Ham'a kiralayan siyah-beyazlılar stoper ve sol bek transferlerinde ekonomik şartlardan dolayı istediği adımları atamıyor.

STOPER VE SOL BEK İÇİN YENİ ADAYLAR

UEFA FFP kuralları çerçevesinde bonserviste kullanmak için Gökhan Töre'den gelen 3.5 milon Euro'su olan Beşiktaş yönetimi, almak istediği oyuncularda özellikle kiralık+satın alma opsiyonlu formülü devreye sokuyor.

Son olarak stoper görüşmelerinde Barcelona'da oynayan Fransız oyuncu Mathieu ile temasa geçen siyah-beyazlılar, sol bek içinde Adriano içinde girişimlerde bulunuyor. Yönetim adına yetkili olan menajer Ahmet Bulut her iki oyuncuyu elde olan 3.5 milyon Euro'ya kiralık+satın alma opsiyonu ile almak için Barcelona yönetimi ile pazarlıklarını sürdürüyor.

Ancak her iki oyuncunun da Beşiktaş haricinde Avrupa'nın bir çok üst düzey takımının radarında olması bu iki transferi oldukça zorlaştırıyor.

Bu arada yaklaşık 20 gün önce her konuda anlaşılan ve Chelsea'den kiralan stoper Omereu'nun hala resmiyete dökülmemesi ve sezon çalışmalarına dahil edilmemesini sebebi açıklanmıyor. Nijeryalı stoper Beşiktaş ile anlaştığını her fırsatta söylüyor ve resmi açıklamanın yapılmasını bekliyor.

MARİO GOMEZ VE SOSA UĞRAŞTIRMAYA DEVAM EDİYOR

Beşiktaş yönetimini fazlasıyla düşündüren ve beklediklerinden çok çok daha fazla uğraştıran oyuncular ise Sosa ve Mario Gomez oldu.

Her ne kadar Beşiktaş yönetimi tarafından Sosa konusu kapandı olarak gösterilse de Arjantinli oyuncunun ayrılma konusundaki düşünceleri güçlü bir şekilde sürüyor. Milan'a gitmek istediği için sezon başı antrenmanlarına çıkmayan ve aldığı para cezasının ardından takıma dahil olan Sosa'nın gitmek konusunda hala ısrarcı olduğu İtalyan basını tarafından sıklıkla dile getirilen bir konu.

Beşiktaş ile hala anlaşmayan Mario Gomez ise adeta sabırları taşırmış durumda.

21 Nisan'dan bu yana sürekli olarak yeni tarihler ve bekleme süreleri veren Alman golcü sabırları taşırıp, tepki çekme noktasına gelmeye başladı.

Alman golcünün hala Avrupa'nın dev kulüplerinden teklif beklediği ve bu tekliflerin gelme olasılığına karşın Beşiktaş'ı beklettiği Beşiktaş yönetiminde ve spor kamuoyunda net bir şekilde konuşulmaya başlandı.

Hem Sosa hem Gomez'in yaşattığı sorunları bir an önce aşmak isteyen Beşiktaş yönetimi, her iki oyuncunun da kalmama ihtimallerine karşılık yerlerine gelecek adayları belirlemiş durumda.