Beşiktaş'a sezon başında transfer olan Mario Gomez ve Quresma, takımın zirveye yerleşmesinde kritik rol oynadı.

Spor Toto Süper Lig'in 8. haftasında Fatih Terim Stadyumu'nda Çaykur Rizespor ile karşılaşan siyah-beyazlılar, sahadan 1-0 galip ayrılarak, liderliğini sürdürdü. Beşiktaş'a bu sezon başında transfer olan Mario Gomez ve Ricardo Quaresma, attıkları kritik gollerle siyah-beyazlı takımı adeta sırtlıyor. Çaykur Rizespor karşısında Ricardo Quaresma, Olcay Şahan'ın yerine 46. dakikada oyuna girdikten sonra 63. dakikada takımını galibiyete taşıyan isim oldu. Şenol Güneş ve öğrencileri Quaresma'nın golüyle dün zirvedeki yerini sağlamlaştırırken, haftaya oynanacak olan Fenerbahçe - Galatasaray derbisi öncesi önemli bir avantajı de elde etti.

MARIO GOMEZ UÇURUYOR

Siyah-beyazlıları bu sezon puanlara taşıyan ve birçok maçta galibiyetlerde birebir rol oynayan bir diğer isim ise Mario Gomez. Sezon başında Fiorentina'dan Beşiktaş'a kiralık olarak gelen Alman golcü, oynadığı futbol ve attığı gollerle takımına puanlar kazandırmaya devam ediyor. Ligde geride kalan 8 haftada 6 kez ağları sarsan Gomez, ligin 4. haftasında oynanan Medipol Başakşehir maçında rakip fileleri 2 kez sarsarak hem Süper Lig'de hem de Beşiktaş adına ilk gollerini kaydetmişti. Ardından ligin 5. haftasında gollerine ara veren tecrübeli golcü, 6. haftada oynanan ve 2-0'lık Beşiktaş'ın galibiyetiyle sona eren Fenerbahçe derbisinde rakip ağlara 2 gol kaydederek, siyah-beyazlıları kritik derbi haftasında galibiyete taşıdı. 7. haftada Eskişehirspor deplasmanında da durdurulamayan Alman golcü, yine rakip ağlara 2 gol kaydetmiş ve galibiyetin baş mimarı olmuştu. Dün Çaykur Rizespor karşısında gol bulamamasına rağmen Gomez, ligin geride kalan 8 haftasında Beşiktaş formasıyla 6 gol kaydetti. Beşiktaş'a bu haftalar içinde 9 puan kazandıran tecrübeli golcü, oynadığı futbolla adeta göz doldurdu. Otoritelerden de tam not alan Beşiktaş'ın golcüsü Mario Gomez, ne kadar doğru transfer olduğunu da kanıtladı.

QUARESMA CEVABI SAHADA VERİYOR

Beşiktaşlı taraftarların sevgilisi Portekizli Ricardo Quresma, siyah-beyazlılarda ikinci baharını yaşıyor. Ligde 8 hafta geride kalırken sadece 4 kez ilk 11'de sahaya çıkan Portekizli, tecrübesiyle takımını sırtlıyor. Ligde sadece 2 golü bulunan Quaresma, ilk golünü ligin 2. haftasında 3 puan kaybettikleri Trabzonspor'a kaydetmişti. Portekizli dün ise ligde ikinci golünü Çaykur Rizespor ağlarına attı ve takımının 3 puana uzanmasında baş rolü oynadı. Portekizli'nin attığı golle zirvedeki yerini sağlamlaştıran Beşiktaş'ta, yıldız oyuncu da teknik direktör Şenol Güneş'e ilk 11'de oynama sinyallerini de verdi. Quaresma'nın 46. dakikada oyuna girişiyle adete oyunu eline alan Beşiktaş, özellikle Portekizli futbolcunun sağ kanattan yaptığı etkili ataklarla rakibini boğdu. Dün Quaresma'nın attığı golün ardından 3 puana uzanan Beşiktaş'ta teknik direktör Şenol Güneş, basın toplantısında Portekizli futbolcudan övgüyle bahsetti. "Oyunun gidişatına göre Quaresma'nın girmesi ve galibiyet almamıza yardım etmesi gerekiyordu" diyen deneyimli çalıştırıcı, futbolcusuna takımın önemli bir parçası olduğunu da hissettirdi. Portekizli yıldız maç sonunda yaptığı açıklamada, gol atmış olmasının kendisinin oynama isteğini yükselttiğini söyledi. Yıldız isim ayrıca, yedek kaldığı için mutlu olmadığını dile getirerek, Şenol Güneş'e mesaj gönderdi.