Beşiktaş, Avrupa kupalarında yarın 180. maçına çıkacak. Bu karşılaşmalarda 67 galibiyet alan Kara Kartal, 78 mücadeleden mağlup ayrıldı.

UEFA Avrupa Ligi H Grubu ikinci maçında Beşiktaş, yarın evinde Portekiz ekibi Sporting Lizbon ile karşılaşacak. Yarın Atatürk Olimpiyat Stadyumu'nda saat 20.00 oynanacak karşılama ile Beşiktaş, bu sezon kendi evinde ilk Avrupa kupası maçına çıkacak. Beşiktaş gruptaki ilk maçında Arnavutluk ekibi Skenderbeu'yu deplasmanda 1-0 mağlup ederken, Sporting Lizbon ise Rusya deplasmanında Lokomotiv Moskova'ya 3-1 yenildi.

AVRUPA KUPALARINDAKİ 180. SINAV

Beşiktaş bugüne kadar Avrupa kupalarında 179 maçta mücadele etti. Bu karşılaşmalarda 67 galibiyet alan Kara Kartal, 78 mücadelede sahadan mağlup ayrıldı. 34 karşılaşma ise beraberlik ile sonuçlandı. Siyah-beyazlılar, 179 maçta rakip fileleri 225 kez havalandırırken, kalesinde ise 253 gol gördü.

UEFA AVRUPA LİGİ'NDE 92. MESAİ

UEFA Avrupa Ligi'nde 91 kez oynayan siyah-beyazlılar, 41 galibiyet, 33 mağlubiyet alırken, 17 maçta sahadan beraberlik ile ayrıldı. Beşiktaş bu maçlarda 140 kez meşin yuvarlağı rakip takımın kalesine gönderirken, 111 de gol yedi.

LİZBON, ŞAMPİYONLAR LİGİ PLAY-OFF'TA ELENDİ

Bu sene Avrupa macerasına Şampiyonlar Ligi ön elemeleri ile başlayan Portekiz temsilcisi, play-off turunda CSKA Moskova ile karşılaştı. İlk maçı kendi evinde 2-1 yenen Lizbon, deplasmanda ise CSKA'ya 3-1 yenilerek elendi ve UEFA Avrupa Ligi'nde mücadele etmeye hak kazandı. Beşiktaş, Lokomotiv Moskova ve Skenderbeu ile H Grubun'da yer alan Sporting Lizbon, grubun ilk maçında deplasmanda Rus ekibine 3-1 yenilerek UEFA Avrupa Ligi'ne mağlubiyet ile başlamıştı.

MAÇTA İTALYAN HAKEM DÜDÜK ÇALACAK

Atatürk Olimpiyat Stadyumu'nda saat 20.00'de başlayacak müsabakayı İtalya Futbol Federasyonu'ndan Paolo Tagliavento yönetecek. Matteo Passeri ve Fabiano Preti'nin yardımcı hakem olarak görev alacağı karşılaşmanın dördüncü hakemi ise Alessandro Giallatini olacak.