Beşiktaş, UEFA Avrupa Ligi'ndeki ilk maçına yarın Arnavutluk ekibi Skenderbeu karşısında çıkacak.

Spor Toto Süper Lig'in 4. haftasında Medipol Başakşehir'i evinde 2-0'lık skorla geçen Beşiktaş'ta gözler UEFA Avrupa Ligi H Grubu ilk karşılaşması olan Skenderbeu maçına çevrildi. Siyah-beyazlı takımın teknik direktörü Şenol Güneş'in Arnavutluk deplasmanında sahaya farklı bir 11 ile çıkması bekleniyor.

UEFA Avrupa Ligi H Grubu'nda yer alan siyah-beyazlı ekip Sporting Lisbon, Lokomotiv Moskova ve Skenderbeu ile eşleşmişti. Grubun en zayıf takımı olarak gösterilen Skenderbeu ile bu sezon Avrupa arenasındaki ilk maçına çıkacak olan Şenol Güneş'in öğrencileri, Tiran deplasmanında puan kovalayacak. Arnavutluk ekibi Beşiktaş'a kıyasla çok güçsüz bir rakip olarak gözükse de, evinde oynadığı futbolla rakiplerini zor duruma sokabilecek bir oyun yapısına sahip.

MARIO GOMEZ, SKENDERBEU'DAN PAHALI

Beşiktaş'ın rakibi Skenderbeu takımının futbolcularının toplam değeri 7 milyon Euro. Arnavutluk ekibinde en pahalı futbolcular ise 700 bin Euro'luk piyasa değerine sahip Hristov ve Salihi. Buna göre piyasa değeri 10 milyon Euro'yu bulan siyah-beyazlı futbolcu Mario Gomez, Skenderbeu'nun neredeyse 1,5 katı daha pahalı durumda.

İLK 11'DE DEĞİŞİKLİĞE GİDİLİYOR

Ligde hafta sonu Medipol Başakşehir'i 2-0 mağlup eden Beşiktaş'ta teknik direktör Şenol Güneş'in, yarın oynanacak olan Skenderbeu maçında rotasyon yapacağı gelen haberler arasında. Özellikle Cenk Tosun ve Necip Uysal'ı oynatmanın planlarını yapan deneyimli çalıştırıcının, Gomez ve Oğuzhan'ı da kenara çekmesi bekleniyor. Ayrıca Olcay Şahan'ı da kenara çekip Quaresma'yı sahaya sürme planları da yapan Şenol Güneş'in, Skenderbeu deplasmanında bir ya da birden çok rotasyon yapabileceği ifade ediliyor.

UEFA Avrupa Ligi H Grubu ilk maçında Arnavutluk ekibi Skenderbeu ile Beşiktaş arasında oynanacak karşılaşmayı Macar hakem Tamas Bognar yönetecek. Bognar'ın yardımcılıklarını Laszlo Viszokai ve Gabor Erös yapacak. Mücadele yarın TSİ 22.05'te başlayacak.