Fenerbahçe Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım, "Kaşarlanmış hakemlerle bu iş yürümez. Halis Özkahya Beşiktaş maçında bizi katletti. Hakemlerin içerisinde kutuplaşma var. Federasyon araştırma yapsın" dedi.

Hafta sonu oynanan derbi maçta Fenerbahçe'nin Beşiktaş'a 3-2 mağlup olmasının ardından bu müsabaka ile alakalı sarı-lacivertli başkan Aziz Yıldırım bugün bir basın toplantısı düzenledi. Şükrü Saracoğlu Stadyumu'nda düzenlenen basın toplantısında Yıldırım, kendileri aleyhine verildiğini iddia ettiği hakem kararları için sert açıklamalar yaptı.

"HALİS ÖZKAHYA BİZİ RESMEN KATLETTİ"

Aziz Yıldırım'ın basın toplantısı TFF'ye 22.09.2015'te göndermiş olduğu bir mektup metninin ekranda okutulmasıyla başladı. Ardından Aziz Yıldırım, "Bu toplantı maçın neticesine bakılarak yapılmıyor. Şenol Güneş, Hamza Hamzaoğlu ve Fikret Orman'ın açıklamalarıyla Beşiktaş maçı sonrası Mahmut Uslu'nun yapmış olduğu açıklamalar aynı seviyede. Ancak Uslu hariç hiçbiri disiplin kuruluna sevk edilmedi. Halis Özkahya geçmişte yapmış olduğu hataların etkisinde kalarak mı yaptı bu hataları. Özkahya sezon başında koşu testinden geçemedi ancak geldi derbi maçı yönetti. Hakemlerin içerisinde kutuplaşma var. Federasyon araştırma yapsın. Biz 70 milyon Euro harcama yaptık, bu harcamalar bir hakemin kararı ile bir çırpıda kenara atılamaz. Beşiktaş maçında Halis Özkahya bizi resmen katletti" ifadelerini kullandı.

"GAYET DÜRÜSTÇE BİR AÇIKLAMAYDI"

"Herkesi uyarıyorum…" diyerek açıklamalarına devam eden Fenerbahçe Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım, "Futbolun federasyon tarafı iyi organize edilmeli. Saha komiserinin parasını ben ödüyorum. Benim futbolcumun kolunu tutamaz o. Dün Deniz Çoban dürüstçe bir açıklama yaptı ve bütün eski hakemler ateş püskürttü. Hakem açıklama yapınca neden herkes korkuyor. Gayet dürüstçe bir açıklamaydı. Bir kez daha yaparsa gitsin düdüğünü assın" diye konuştu.

Türk sporunda 6 haftadır hakemler yönünden sıkıntılar olduğunu ifade eden Yıldırım, "Yalnız bizim takımımızla ilgili değil. Bu hatalar geneldir. Biz bu konuşmaları yaparken Beşiktaş maçı ve Bursa maçı olarak değerlendirme yapmıyoruz. 6 haftalık hakem hatlarını genel anlamda anlatacağız. Bu ayın 22'sinde TFF'ye bir mektup gönderdik ve ben Bursa maçından sonra neler yaşandığını, neler yapıldığını açık açık anlattım o mektupta" açıklamasını yaptı.

"MHK BAŞKANININ YETERSİZ OLDUĞUNU DÜŞÜNÜYORUM"

"Sorunumuz TFF'dir" diyen başkan Yıldırım, "TFF'nin altında MHK Başkan ve yönetenler vardır. Buna göyle bakarak konuyu aşmamız gerekir. Hasan Doğan'ın ilk yaptığı iş ve eylem hakem camiasındaki bazı hakemlerin hakemlik hayatını bitirerek başlamıştı. Yapılan operasyonlardan sonra Türk hakemlerinde bir gelişim başladı ve bir noktaya kadar geldi. 2 sene iyi idare ettiler ve olaylar azaldı. Hakem camiası içersinde karışıklık var. İçeride güç mücadele olduğunu duyuyoruz. Bütün kulüplere karşı bir hata var, hakem hataları bir iki kulüp korunmaya çalışılıyor. UEFA'dan bir hakem getirildi ve bunun sayesine Avrupa'da hakemlerimiz maç yönetmeye başladı. Bunu herkes bilmelidir. Koşuda başarısız olan hakem geliyor derbi yönetiyor. MHK'nin başkanının şuan için yetersiz olduğunu düşünüyorum. Yanındaki ekip zayıf. Bizim gördüğümüzü gördüğü halde müdahale edemiyor. Son 3 sene de 3 MHK başkanı değişti. Siyasi veya başka bir şey" ifadelerini kullandı.

"BİR HAKEMİN HATASIYLA BİZ BU PARALARI SOKAĞA ATAMAYIZ"

"Hakeme göre gözlemci, gözlemciye göre hakem verilmeye başlandı" diyen Fenerbahçe Başkanı, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Kötü maç idare eden bir hakeme, gözlemci yüksek bir puan vermekte ve o hakemin maç almasını sağlamaktadır. 14 yıllık eğitim sistemi aynı mentörlerle devam ediyor. Bunlardan bir tanesi Oğuz Sarvan. Kazanç çok olduğu için herkes profesyonel hakem olmaya çalışıyor. Biz 70 milyon Euro yakın harcama yaptık. Bir hakemin suçu ile biz bu büyük rakamları sokağa atamayız. Bunu yapanlar cezalandırılmalı ve TFF kendisine düşen görevi yapmalı. İçerideki çürük elmaları temizlemelidir. Eğer temizlemezlerse yıl sonuna kadar bu devam edecektir" diye konuştu.

"HAKEM AÇIKLAMA YAPINCA NEDEN HERKES KORKUYOR"

Hakem Deniz Çoban'ın Kasımpaşa - Çaykur Rizespor maçı sonrası yaptığı açıklamalara değinen Yıldırım, "Dün Deniz Çoban açıklama yaptı. Eski hakemler Deniz Çoban'a ateş püskürdü. Dürüst bir şey yaptığı için onu takdir etmeliyiz. Dünkü penaltı pozisyonunu yanlış verdi, gördü. Kendisi yanlış maç idare ettiğini söylemesi, hafızalarımızdan silinmiyor. Demek ki hiçbir etki altında kalmadan kendisi hata yapmış. Bir daha yaptığı zamanda gider düdüğünü asar. Hakem neden açıklama yapınca herkes korkuyor. Kapalı kapılar ardından yapılan görüşmeler her zaman tehlike. Deniz Çoban'ı tebrik ederim" dedi.

"BU HAKEMLER BU YILDIZLAR OLMASA BURADA OLMAZLAR"

Bu olayların devam etmesi halinde kaos yaşanacağını savunan Aziz Yıldırım, "Halis Özkahya, Galatasaray- Fenerbahçe maçında Meireles'i attı ve onu olmayacak şeylerle suçladı. Disiplin 11 maç verdi, tahkime gidildi ceza 4 maça indirildi. Bu hafta Markovic'e arkadan tekme atıldı görmedi. Sahaya çıkış fikri neyse, Özkahya o fikirde maçı yönetti. Geçmişte olan sıkıntı dolayı mı sahaya yansıttı acaba? Geçen sezon Atiba'yı çizgiye bastı basmadı diye oyundan attı Halis Özkahya. Fenerbahçe 70 milyon Euro ödeme yapmaktadır. Bir hakemin düdüğüne bu bağlı olmaladır. Eğer böyle devam ederse kaos yaşarız. Türkiye'nin en büyük hocası Çakır, Galatasaray maçında Trabzonspor'un en azından berabere kalacağı maçta mağlup olmasını sağladı. Puan listesine baktığımızda, Fenerbahçe bu hafta 4-5 puan önde devam ederdi. Bunları hep uyarıyorum; yarın van Persie olmaz, Nani olmaz, Sneijder olmaz, Eto'o olmaz, siz burada 3. sınıf futbol hakemlik yaparsınız, tribünler zevk almaz. Bu değerli futbolcular burada olduğu için onlar bunlara hakemlik yaptığı için tecrübelenir ve Avrupa'da daha rahat maç yönetirler. Bu hakemlerin hiçbir tanesi bu yıldızlar olmasa burada olamazlar. Futbolda kaos olmasın diye konuşmuyoruz. Mektupla derdimizi anlatıyoruz. Burada görev TFF'nindir" açıklamalarında bulundu.

"KAŞARLANMIŞ HAKEMLERLE BU İŞ YÜRÜMEZ"

Beşiktaş maçında saha kenarında saha komiseri ile Fenerbahçe'nin yıldızı van Persie arasında yaşananlara da değinen Aziz Yıldırım, "Komiserin parasını ben ödüyorum. Benim futbolcumun kolunu tutamaz o. Gözlemci var, temsilci var. Durmadan giderleri arttırmanın da nedeni olmalı. Sahanın kenarında bu oyuncunun değeri 30-40 milyon euro. Yeni sakatlıktan çıkmış bir oyuncu, betonda ısınma hareketleri yapamaz. Betonun üzerine halı serip, "burada ısın" derseniz o sakatlıktan yeni çıkmış bir futbolcu, 30-40 milyon Euro'luk futbolcu orada ısınmaz" ifadelerini kullandı.

“Kaşarlanmış hakemlerle bu iş yürümez