Milli motosikletçi Kenan Sofuoğlu, Dünya Supersport Şampiyonası'nda sezonun sekizinci yarışını birinci sırada tamamladı. Kawasaki Pucetti takımı sürücüsü Kenan Sofuoğlu, baştan sona üstün götürdüğü yarışta rakiplerine şans tanımadı ve damalı bayrağı birinci sırada gördü. Bu sonuçla 25 puanın sahibi olan Red Bull sporcusu Kenan Sofuoğlu, genel klasmanda 146 puanla liderliğini sürdürdü. 0.545 saniye farkla bitirdiği yarış Sofuoğlu’nun kariyerindeki kazandığı 36. yarış oldu. Sofuoğlu’nun ardından Federico Caricasulo ikinci olurken, Patrik Jacobsen ise üçüncülüğü elde etti.

Genel klasmanda 146 puanla ilk sırada bulunan Red Bull sporcusu Kenan Sofuoğlu’nu takım arkadaşı Randy Krummenacher 106 puanla takip ederken, üçüncü sırada 92 puanla Patrik Jacobsen yer alıyor.
Dünya Supersport Şampiyonası’nda sekiz yarış geride kalırken, Kenan Sofuoğlu bu sezon dört kez kürsünün en üstünde yer aldı. Avustralya’daki ilk yarışta şanssız şekilde lastiği patladığı için yarış dışı kalan Sofuoğlu, Tayland’da ise ikinci sırayı elde etti. İspanya’da zafere ulaşan Kenan Sofuoğlu, Hollanda’da ise üçüncülüğün sahibi oldu. İtalya’da damalı bayrağı ilk sırada gören Kenan Sofuoğlu, Malezya’da ise altıncı sırada yer almıştı. Kenan Sofuoğlu bir önceki yarış olan İngiltere de birinciliği elde etmişti.

Dünya Supersport Şampiyonası’nın dokuzuncu yarışı 18 Eylül 2016 tarihinde Almanya’da gerçekleşecek.