“Kıbrıs Rallisi”nin parkurunun bu yıl da KKTC’den geçeceği belirtildi.

Politis gazetesi ve diğer gazetelere göre Rum Otomobil Kurumu Başkanı Antonis Mihailidis, konu hakkında Rum Haber Ajansı’na yaptığı açıklamada, bu yıl 25-27 Eylül tarihlerinde gerçekleştirilecek olan “Ralli Kıbrıs”ın parkurunun, Lefkoşa’nın kuzeyinden de kısa bir geçiş yapacağını ifade etti.

Mihailidis, hükümetin konudan haberdar olduğunu ve rızasının bulunduğunu belirterek, güzergahın Kuzey’den geçecek olmasının, “işgal altındaki toprakta, Kıbrıs Cumhuriyeti’nin egemenliğinin güçlendirilmesini teşkil ettiği” ifadesini kullandı.

Kendilerinin organizatör ve yürüten olduğunu belirten Mihailidis, “marshals lisanslılarını da öteki tarafa gönderenlerin kendileri olduğunu” savundu.

Mihailidis, güzergahın, Güney Kıbrıs’taki başlangıç noktasına ilişkin küçük bir değişiklikle birlikte geçen yılki gibi aynı olacağını, eski hastane alanının içinden geçeceğini belirtti.

Mihailidis, ara bölgede gerekli tedbirlerin alınması için organizatörler olarak BM ile temas halinde olduklarını da söyledi.

Mihailidis açıklamasında ayrıca RIK’in, tüm yarış güzergahını, Kuzey’den geçtiği zaman da dahil canlı yayımlayacağını belirtti.