Altın kemerli Başpehlivan İsmail Balaban, geçen yıl finalde kaybettiği altın kemeri bu yıl kazanmak istediğini belirterek, "Bu yıl yarım kalan işi bitirmek istiyorum. Hedefimiz Antalya'ya altın kemeri tekrar götürmek" dedi.

652. Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri Başpehlivanı olan ve 653. Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri finalinde Fatih Atlı'ya yenilerek ikinci olan Antalyalı Başpehlivan İsmail Balaban, bu yıl da altın kemer mücadelesinde iddialı olduğunu söyledi. Genç Başpehlivan Balaban, "Geçen yıl finalde yenilmiştim, bu yıl yarım kalan işi bitirmek istiyorum. İnşallah bu hedef doğrultusunda sahaya çıkıp mücadelemizi vereceğiz" ifadelerini kullandı.

"'İKİZ BAŞPEHLİVANLAR" OLARAK KIRKPINAR TARİHİNE GEÇMEK İSTİYORUZ"

En büyük hayallerinin Kırkpınar tarihine "İkiz Başpehlivanlar" olarak geçmek olduğunu dile getiren altın kemerli başpehlivan İsmail Balaban, "Kardeşim Turan Balaban da bu yıl Başaltı kategorisinde güreşiyor. O da iddialı. İnşallah kardeşimi de Başpehlivanlık kategorisinde görmek istiyorum. Böyle bir şey inşallah olursa tarihte de ikiz başpehlivanlar bir ilk olacak. Çünkü Kırkpınar tarihinde ikiz başpehlivan yok. İnşallah bu hayalimiz gerçekleşir ve kardeşimle birlikte Başpehlivanlık kategorisinde güreş tutmak istiyorum" diye konuştu.

"ALTIN KEMERİ YENİDEN ANTALYA'YA GÖTÜRMEYİ HEDEFLİYORUZ"

Balaban, 654. Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri için Kasım ayından itibaren hazırlıklara başladığına değinerek, "Kırkpınar için de bir buçuk ay önce Antalya Elmalı yaylamızda kamp dönemimizi gerçekleştirdik. Hazırlık ve kamp dönemimiz çok iyi geçti. Çok şükür bir sakatlık, bir sıkıntımız yok. Geçtiğimiz yıllarda olduğu gibi yine iddialıyız. Hedefimiz Antalya'ya altın kemeri tekrar götürmek. Geçen yıl finalde yenilmiştim, bu yıl yarım kalan işi bitirmek istiyorum. İnşallah bu hedef doğrultusunda sahaya çıkıp mücadelemizi vereceğiz" dedi.

"BAŞPEHLİVANLIKTA İLK SENEMDE ALTIN KEMER SAHİBİ OLMUŞTUM"

2013 yılında, başpehlivanlıkta ilk senesinde altın kemer sahibi olduğunu hatırlatan Balaban, "Benim adıma çok gurur verici bir olaydı. İkinci yılda yine iddialıydık. Çok zorlu rakipleri yenerek finale kadar gelmeyi başardım ama finale gelene kadar çok yorgun düşmüştüm. Ve finalde maalesef kaybettim. Bu yıl tekrar hedefimiz altın kemeri Antalya'ya, hemşehrilerime, sevenlerime armağan etmek" ifadelerini kullandı.

"HERKES BENİM İÇİN İYİ RAKİP"

Kırkpınar Güreşleri'nde başa güreşen tüm başpehlivanların kalitelerini ispatladığını belirten Balaban, "Bu yıl Başpehlivanlık için 54 güreşçi olacağız. Hepsi ayrı ayrı rakibim, sonuçta kimse küçümsenemez. Başpehlivanlığa kolay çıkılmıyor. Belirli bir zorluk ve kalite ispatından sonra oraya çıkılabiliyor. Eşleşmede kim gelirse gelsin küçümsemeden hepsine aynı ciddiyetle sahaya çıkacağım. Eşleşmek istemek, meydan okumak gibi bir şey. Ben öyle düşünmüyorum. Kim gelirse artık şansımıza, herkes benim için iyi rakiptir. İyi olan çıkar maçını yapar ve kemeri takar" şeklinde konuştu.

"ATA SPORUMUZ GÜREŞE DOPİNG YAKIŞMAZ"

Ata sporu güreşte doping kullanımını tasvip etmediğini söyleyen Balaban, "Geçtiğimiz yıllarda doping olayları oldu. İnşallah ata sporumuz yağlı güreşte bir daha bu tarz şeylerle karşılaşmayız diye ümit ediyorum. Tüm rakiplerime başarılar diliyorum. İnşallah sakatlık olmadan, güzel bir şekilde, centilmenlik içinde, ata sporumuza yakışır bir şekilde Kırkpınar'ın geçmesini diliyorum" değerlendirmesinde bulundu.

"ALİ GÜRBÜZ DENGELERİ DEĞİŞTİRİR"

Balaban, Kırkpınar Yağlı Güreşleri'nde doping tespiti sonrası 3 yıl katılamama cezası alan ve gelecek yıl tekrar çayıra çıkmaya hazırlanan Ali Gürbüz'ün çok güçlü bir rakip olduğunu vurgulayarak, "Antalyalı hemşehrimiz. Birlikte de çok çalıştık. Seneye cezası bitiyor. Tabi ki önemli, favori isimlerden birisi, geldiğinde dengeler değişir. Çünkü önemli bir isim" ifadelerini kullandı.

"AĞALIĞIN EN GÜÇLÜ ADAYI SEYFETTİN SELİM"

Seyfettin Selim'in, Kırkpınar ağalık ihalesinin bu sene de en güçlü adaylarından birisi olduğunu belirten Balaban, "2013 yılında ağalık Antalya'ya gelmişti. 2014 yılında tekrar Seyfettin Selim aldı. Bu yıl da ağalık ihalesinin en güçlü adaylarından birisi Seyfettin Selim" dedi.