Ogün Genç Kaçmaz - Okan Karademir / KTSYD-ABHAZYA

KKTC A Milli Futbol Takımımız, Abhazya'da gerçekleşen CONIFA 2016 Dünya Kupası C Grubu'ndaki ilk maçında Padania'yı 2-1 yenerek turnuvaya iyi bir başlangıç yaptı.

Abhazya'nın Gagra şehrindeki Daur Akhvedeliani Stadı'nda kapalı bir havada oynanan karşılaşmaya seyirciler yoğun ilk gösterdi.

Karşılaşmanın ilk devresinde iki takım da temkinli bir oyun ortaya koyarken taraflar bulduğu az sayıdaki pozisyondan yararlanamadı. Millilerimiz topla daha fazla oynamasına rağmen üretkenlik sağlayamadı.

Karşılaşmanın ikinci devresi yağmurla birlikte başladı. İtalyan kökenli Padania takımı 47. dakikada Ünal'ın rekibine ceza alanında yaptığı faul sonrası penaltı kazandı. Prandelli'nin penaltıdan kaydettiği golle Padania 1-0 öne geçti.

Penaltıdan gelen golün şokunu erken atlatan millilerimiz rakip kalede yoğun bir baskı kurdu. 

62. dakikada Çağrı Kıral'ın ortasında Ünal Kaya plase bir vuruşla topu filelere gönderdi ve skora eşitlik geldi: 1-1.

67. dakikada ise Mustafa Yaşınses'in ortasında bu kez Halil Turan'ın kafa golüye millilerimiz 2-1 üstünlüğü yakaladı. Son bölümde kontrollü bir oyun ortaya koyan milli takım gruptaki ilk maçından galibiyetle ayrılmayı başardı.

Moraller yerinde

Padania maçı sonrasında büyük sevinç yaşayan milli futbolcularımız Gagra şehrinin tarihi mekanlarından biri olan Gagpriş Restoran’ta bir araya geldi. Yöneticiler ile birlikte yenen öğle yemeğinden sonra futbolcular istirahate çekildi.

İkinci maç yarın

Milli Takımımız gruptaki ikinci maçında yarın Raetia ile karşılaşacak. Grup maçları sonunda ilk iki sırada yer alacak takımların ikinci tura çıkacağı turnuvada Milli Takımımız ilk sırada yer alırsa çeyrek finalde B grubu ikincisi ile mücadele edecek. Millilerimiz Reatia maçına bugün öğleden sonra yapacağı tek antrenmanla hazırlanacak.

Özpaşa yönetti, Kürdistan kazandı

Hakemlerimiz Osman Özpaşa, Ahmet Özkurtuluş ve Şakir Azizoğlu üçlüsü B Grubu açılış maçı olan Kürdistan-Szekely Land karşılaşmasında başarılı bir yönetim sergiledi. Sukhum'da oynanan maçı Kürdistan 3-0 kazandı.