Ogün Genç Kaçmaz- Okan Karademir / KTSYD-ABHAZYA

Abhazya'nın başkenti Sukhum'daki Dinamo Stadı'nda oynanan karşılaşmanın normal süresi Ünal Kaya’nın kaydettiği tek golle mücadele 1-1 eşitlikle tamamlandı. Bu gole karşılık rakip Birleşik Kore’nin tek golü On Song Tea’dan geldi. Bu sonuçla bitmesinin ardından statü gereği direkt penaltı atışlarına geçildi. Penalti atışlarının ardından KKTC Milli takımı müsabakadan 5-3 gaip ayrılarak yarı finale yükseldi. 

Abhazya'da devam eden CONIFA 2016 Dünya Kupası'nda, C Grubunu ilk sırada tamamlayan KKTC A Milli Futbol Takımımız, B Grubu ikincisi Japonya'ya bağlı Birleşik Kore takımı ile dün çeyrek finalde karşılaştı. Abhazya'nın başkenti Sukhum'daki Dinamo Stadı'nda oynanan karşılaşmanın normal süresi Ünal Kaya’nın kaydettiği tek golle mücadele 1-1 eşitlikle tamamlandı. Bu gole karşılık rakip Birleşik Kore’nin tek golü On Song Tea’dan geldi. Bu sonuçla bitmesinin ardından statü gereği direkt penaltı atışlarına geçildi. 

Millilerimiz penaltılarda rakibine 4-2, skorda ise 5-3 üstünlük sağlayarak yarı finale yükseldi.

Milli Takımımız Birleşik Kore karşısına, gruptaki ilk maçında karşılaştığı Padania maçının 11'i ile çıktı.

Maça tutuk başlayan Millilerimiz rakibine gol pozsiyonları verirken kaleci Hasan Piro kritik kurtarışlar yaptı.

31.dakikada ani gelişen atağımızda Ünal Kaya sağ kanattan ceza alanına girerek kalecinin de kapattığı köşeden topu filelere gönderdi ve Milli Takımımızı 1-0 öne geçiren golü kaydetti.

Golden sonra baskılarını arttıran ve oyuna ağırlığını koyan Millilerimiz ilk devrenin son bölümlerinde bulduğu pozisyonları İbrahim Çıdamlı ile değerlendiremedi.

Mücadelenin ilk devresi 1-0 Millilerimizin üstünlüğü ile tamamladı.

İkinci yarıya Birleşik Kore iyi başladı. 

54. dakikada sol kanattan kazanılan serbest vuruşta ceza alanına gönderilen topa On Song Tae kaleci Hasan Piro'dan önce dokundu ve top ağlarla buluşunca Birleşik Kore skoru 1-1 yaptı.

Geriye kalan bölümlerde Millilerimiz istenen futbolu yine oynayamazken rakibine birçok pozisyon verdi. Ancak maçın 90 dakikası bu skorla tamamlanınca statü gereği seri penaltı atışlarına geçildi.

Hasan Piro kurtardı tur geldi

Penaltı atışlarına Milli Takımımız başlarken Esin Sonay, Halil Turan, Ünal Kaya ve İbrahim Çıdamlı penaltıları gole çevirdi. Kaleci Hasan Piro ise rakip takımdan Kim Kowang Woo ve An Suug Tae'nin penaltılarını kurtararak son penaltılara gerek kalmadan 4-2'lik üstünlükle Millilerimize yarı finali getirdi.

Maç sonu büyük sevinç

Çeyrek finalde beklenenin altında bir performans ortaya koyan, çok top kaybı yapan ve rakibine net pozisyonlar veren Milli Takımımızda penaltı atışları sonunda büyük sevinç yaşandı.

Orta yuvarlakta ve yedek kulübesinde heyecanlı bir bekleyiş içerisinde olan futbolcular ile teknik heyet kaleci Hasan Piro'ya koşarak sevinç yumağı oluşturdular.

Yarı final cumartesi 

KKTC A Milli Futbol Takımımız, CONIFA 2016 Dünya Kupası yarı finalinde Abhazya-Sapmi karşılaşmasının galibi ile oynayacak. 4 Haziran Cumartesi günü saat 15.00'te oynanacak yarı final mücadelesinde galip gelen takım 5 Haziran Pazar günü saat 20.00'de yapılacak final maçına çıkacak.

Çeyrek finaller bugün tamamlanıyor

CONIFA 2016 Dünya Kupası'nda çeyrek final aşaması bugün (2 Haziran Perşembe) oynanacak iki maçla tamamlanacak. 

Saat 15.00'te Kürdistan ile Padania, saat 20.00'de ise Panjab ile Batı Ermenistan karşı karşıya gelecek.

Dinamo Stadı'nda oynanacak karşılaşmalarda galip gelecek takımlar yarı finale yükselecek.